24sata

20 TAJNIH PORUKA IZ SEKSI SNOVA

VODIČ KROZ SKRIVENE SLIKE VAŠE PODSVIJEST­I SIMBOLI STRASTI Golotinja u snu znači da se bojite razotkriva­nja, poljubac vam ugrožava prijateljs­tvo, a ako sanjate grudi, željni ste pažnje i darova

- Piše: JULIJANA OREMOVIĆ

Iako je i sam Sigmund Freud jednom rekao da je cigara ponekad samo cigara, ostavio je značajan trag u povijesti svojom teorijom da su naši snovi uvijek nešto više, odnosno da oni odražavaju naše potisnute želje i nagone koji se gotovo uvijek mogu povezati s onim primarnim, seksualnim nagonom. Njegovi su se učenici vremenom odmakli od te ideje i prestali svoditi snove samo na puke falusne simbole, a novije znanstvene teorije kažu da snovi općenito predstavlj­aju odraz problema koji nas muče u svakodnevn­om životu. Tako stručnjaci kažu da pojedinačn­e snove ne možemo tumačiti samo na temelju općenitih simbola, nego ih uvijek treba staviti u kontekst okolnosti, navika i odnosa koje određena osoba ima te problem kroz koji prolazi, pa sve do miljea i kulture kojoj pripada.

SEKS SA ŠEFOM

Seks u snu obično nije seks, nego dublja poruka o skrivenom dijelu vaše ličnosti. Nova tumačenja predstavlj­aju olakšanje za sve one koji su se u snu, na primjer, dohvatili sa šefom. Moderna psihologij­a kaže: Šef bi mogao predstavlj­ati aspekt vaše ličnosti koji želi biti uspješniji. Dogodi li vam se takav san u trenutku kad imate ponudu za drugi posao, to može biti podsvjesna poruka da je vrijeme da se odvažite na

taj korak. No ako je san o odnosu s nadređenim započeo romantično­m večerom, stvari su složenije. Moguće je da u tom odnosu postoji neriješen sukob o kojemu morate porazgovar­ati.

U KLINČU S BIVŠIM

Među čestim seksi snovima je i seks s bivšim. To može biti znak da još imate neke nedovršene osjećaje prema njemu ili njoj, odnosno da se borite s tugom zbog prekida. No može biti i ljutnja zbog nekih njegovih poteza u prošlosti koji se možda ponavljaju i u novoj vezi, zbog čega osjećate nesigurnos­t i – “vraćate” se bivšem s kojim ste sve to prošli. Ako vas je tijekom seksa s bivšim u snu zatekao novi partner, podsvijest vam vjerojatno signalizir­a da niste načisto s novom vezom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia