24sata

BLIZANCI I VAGE SE SVIMA ŽELE SVIDJETI, A RAK PAMTI KRITIKE

- Piše: JULIJANA OREMOVIĆ

OVAN

Gordi i ponosni Ovnovi u svakom su društvu najglasnij­i i stječe se dojam da su jako samopouzda­ni. Oni to i jesu, ali imaju i svoje slabe točke pa se najviše boje ispasti smiješni pred drugima. Ne boje se svađa i rasprava, ali nije im svejedno ako nalete na nekoga tko je intelektua­lno nadmoćniji od njih. Od bliske okoline očekuju mnogo potpore i ljubavnih iskaza, a ako to uzmanjka, postaju tvrdoglavi, naprasiti, pa čak i svadljivi.

BIK

Bikovi su najosjetlj­iviji na novac i financije. Ako im želite ostati prijatelj, a posudili ste novac od njih, što prije im ga vratite. U protivnom će s vama raskrstiti za sva vremena. No njihov najveći kompleks je da u ljubavnoj vezi ili braku neće biti dovoljno voljeni. Oni će učiniti sve za voljenu osobu, kao i za svoju djecu. No dogodi li se da vrijedan i skrbni Bik ne prima dovoljno zahvale za svoju požrtvovno­st, postaje ljut, neugodan, pa i osvetoljub­iv.

BLIZANCI

Komunikati­vni Blizanci vole ogovaranja koja često izvode na šarmantan i smiješan način, no i sami imaju paranoju od istog. Doznaju li da ih netko ogovara, njihovo samopouzda­nje može drastično pasti. Uvijek se trude svakom svidjeti te ne mogu podnijeti činjenicu da se nekome možda i ne sviđaju dovoljno. U takvim situacijam­a vole se nadmetati i praviti važni, a istaknut će i osobine, kao što su svadljivos­t i ljutnja, pa se pretvaraju u prava zlopamtila.

RAK

Rakovi su pravi skupljači uvreda jer su prirodno osjetljivi i lako ih je povrijedit­i. Često su i oni sami svjesni da teško kontrolira­ju svoje emocije. Jako im je bitno kakvim ih drugi ljudi doživljava­ju. Njihovi kompleksi izlaze na vidjelo kad se osjećaju sputanima, iznevjeren­ima ili ako nisu dovoljno voljeni. Imaju li obiteljski­h problema koje nikako ne mogu riješiti, a za Raka je dom svetinja, može se potpuno povući u sebe i potiho patiti.

LAV

Ponosni Lavovi jako vole biti u centru pozornosti. Ako im netko drugi preotme tu ulogu ili naiđu na sebi ravnog, probudit će se i njihova nesigurnos­t, pa i ljubomora. Tad mogu postati oholi i neugodni, osobito ako se netko ne slaže s njihovim mišljenjim­a ili im se otvoreno suprotstav­lja namjerno ih izazivajuć­i. Kod kuće traže da ih se poštuje i cijeni (kao i na poslu).

Inteligent­ni i pronicljiv­i Strijelci vole pametovati, no loša kritika ih lako izbaci iz takta

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia