24sata

Huligani se na A1 tukli palicama, razbili auto i kafić

LETJELE BAKLJE Mladići s kapuljačam­a preskakali su ogradu na autocesti. Sukobili su se s drugom skupinom, prema kojoj su bacali baklje i ispalili rakete

-

Bilo je strašno. S obje strane autoceste maskirani mladići su na benzinske postaje stigli autima. Izletjeli su i prelazili cestu ne mareći za vozila koja su jurila. Tukli su se i gađali bakljama, rekla je svjedokinj­a tučnjave huligana.

Na odmorištu Zir kraj Svetog Roka oko 11.20 sati potukli su se huligani. Navodno su navijači nogometnog kluba Dinama krenuli prema Splitu, u čijem predgrađu je njihov klub igrao u kupu sa Slogom, dok su navijači Hajduka išli u Zagreb, gdje je njihov klub gostovao kod Vrapča. - Dvadesetak mladića s kapuljačam­a preskočili su ogradu na autocesti i s palicama krenuli prema drugoj skupini. Netko je iz grupe koja je prešla autocestu ispalio raketu, a zapaljeno je i nekoliko baklji. Ubrzo su se potukli i gađali bakljama - rekla nam je svjedokinj­a tučnjave.

- Bilo me je strah kad su izletjeli iz automobila. Tučnjava je trajala desetak minuta, a osim palica i baklji bacali su stolice iz obližnjeg kafića - kaže druga svjedokinj­a, koja je dodala da su oštetili automobil i staklo na kafiću. Huligani su se nakon sukoba razbježali. Iz Policijske uprave ličko-senjske rekli su nam da su dobili dojavu oko 11.20 sati kraj odmorišta Zir. - Sukobilo se 30-40 muškaraca koji su se razbježali kad je stigla policija - kažu u policiji. Odmorište Zir već je bilo poprište okršaja. Prije sedam godina navijač (21) Dinama lakše je ozlijeđen. Tad je jedna skupina Torcide prešla autocestu te su napali pripadnike Dinamove navijačke skupine. Osim okršaja navijača, huligani su na odmorištu 2015. godine napali i bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezenta­cije Niku Kovača i izaslanstv­o HNS-a. Huligani su se prvo verbalno obračunali s Kovačem i izaslanstv­om, a zatim i fizički. Policija je tad uhitila12 huligana. Jučer oko 14 sati policija je spriječila novi navijački sukob na odmorištu Desinec, između Karlovca i Zagreba. Kako bi razdvojili skupine, policajci su upotrijebi­li sredstva prisile. Priveli su 15 navijača. Također, na kriminalis­tičko istraživan­je dovedeno je 17 osoba za koje se sumnja da su sudjeloval­i u sukobu navijača na odmorištu Zir.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia