24sata

POBIJEDIT ĆU BOLEST DOBIO SAM DIJABETES, ONDA SU MI PRONAŠLI CISTE NA MOZGU, ALI IMAM SNAGE ZA BORBU

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Kako sam? Pa osim što su mi otkrili ciste na mozgu, imam dijabetes i problema s koljenom, sasvim sam dobro, na ništa drugo ne bih se mogao požaliti, u svojem je stilu odgovorio Davorin Bogović (58). Prvi pjevač Prljavog kazališta se početkom godine počeo osjećati loše. Krenuo je na pretrage, a kad je krenulo, nije stalo. Šibale su loše vijesti sa svih strana, a to na ionako ćudljivu rokersku glavu nije dobro sjelo.

- Pitao sam se isprva kud baš mene, ali dobro, to je možda cijena životnog stila, koji nije baš uvijek bio uzoran. Valjda je nešto došlo na naplatu - kaže Bogović.

POČEO IZLAZITI SVE MANJE

Tu problemima nije bio kraj. Ciste ima već godinama, nisu “problemati­čne”, ali ih ima.

- Godinama su tu, a nevjerojat­no da su mi to liječnici tajili, odnosno da mi nisu rekli ili ih primijetil­i. Bio sam i prije na pregledima, morali su ih vidjeti, ali nisu mi nikad rekli - u šoku je Bogović. Prihvatio je pjevač sve nedaće, po zagrebački­m špelunkama sve ga se rjeđe viđa, navodno se i u njegovu kvartu Dubravi pitaju gdje je. Kaže da se promijenio, osim onih dana kad nije.

- Malo pazim što jedem, bobičasto voće je dobro. Ne izlazim više kao nekad, smirio sam se. Sad se čeka još pretraga, a onda borba. No ne bojim se te borbe, spremam pobjedu, a imam i taktiku - rekao nam je pjevač.

IMA DOGOVORENE GAŽE

Cijelo ljeto proveo je u Zagrebu, izlazi samo kad je nužno.

- Imam nekih gaža dogovoreni­h otprije, izađem iz kuće kako bih odradio probe i nastup, ostalo vrijeme sam doma. Imam sreću pa je bilo Svjetsko nogometno prvenstvo pa sam imao što raditi. Svaka čast dečkima. Nogomet i dalje prati. Veliki je navijač Zagreba, a dok je bio u 1. ligi, svaku domaću utakmicu bio je na tribinama stadiona u Kranjčević­evoj. Klub mu je danas u 3. ligi.

- Ne mogu vjerovati što je Medić učinio od kluba, a nejasno mi je i tko mu je to dopustio. Dobro, dosta je to sve jasno, te veze, ali ne bih sad o tome. Više me zanima Gorica, ti dečki su mi sjajni. Mislio sam da su iznenađenj­e kad je liga tek počela, ali danas je očito da nisu samo iznenađenj­e, da su dobro posloženi. Sjajan mi je onaj njihov Poljak Zwolinski - procijenio je Bogović.

Glazbenu scenu prati oduvijek, nije baš oduševljen što danas novoga može ponuditi. No zato se vraća na staro i provjereno, pa je i dalje u dobrim odnosima s Jasenkom Hourom, frontmenom Prljavog kazališta.

- Mi smo ipak stari frendovi iz kvarta, naravno da smo si dobri - rekao je Bogović.

VAŽNO JE DA SE I DALJE SVIRA

Danas svira s bendom Davorin i Bogovići. Tamo mu je velika podrška Boris Hrepić Hrepa, bivši basist Daleke obale. Nije to više kao nekad, pogotovo u odnosu na zlatna vremena i početke Prljavog kazališta...

- Bitno je da se nešto radi te da se i dalje svira i pjeva. To je ipak naš život, ne znamo, zapravo, ništa drugo raditi. Dobro se zabavljamo - rekao je Bogović.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia