24sata

‘Tko bi rekao da ćemo ovo doživjeti’

NJEGOVA GODINA Uzeo je sve nagrade koje je mogao, logično je da uzme i Zlatnu loptu, rekao nam je izbornik ‘vatrenih’ Zlatko Dalić

-

- Bila je to sjajna godina, tko bi rekao lani u listopadu da ćemo igrati finale SP-a. Hvala igračima koji su zaslužni za to što sam bio među najboljim trenerima na svijetu. Njihova zasluga je najveća - skroman je Dalić, koji je, naravno, popričao s najboljim igračem na svijetu. - Luka je to zaslužio, ovo je njegova godina, uzeo je sve što je mogao kaže Dalić, kojega smo pitali hoće li 3. prosinca u Parizu naš veznjak uzeti i Zlatnu loptu. - Logično je da je uzme nakon svega što je učinio, vjerujem u to optimist je izbornik. Nakon Mundijala nismo dobro krenuli u novom natjecanju, Ligi nacija. - Ne treba se više puno vraćati na tu utakmicu. To se jednostavn­o dogodi. Sve što su pucali u gol, zabili su - kaže Dalić. Uskoro nas čekaju dvije utakmice na Rujevici. Protiv Engleske 12. listopada u Ligi nacija, pred praznim tribinama, i tri dana poslije s Jordanom, pred publikom. - Neće biti baš nikakvih iznenađenj­e na popisu, pa kod mene nikad nema iznenađenj­a - nasmijao se izbornik. Nikola Vlašić igra odlično u posljednji­m utakmicama za CSKA. Nakon odlaska s Otoka pronašao je pravu formu. - Nikola je bio na mojem prvom popisu, igrao je protiv Grčke. Zna se koliko ga cijenim. Ako bude igrao standardno i pružao ovakve partije, naravno da će biti tu. Sad u listopadu će igrati za mladu reprezenta­ciju. Oni imaju jako važnu utakmicu, želimo da odu na Euro i potreban im je, a ja isto računam na njega - poručio je Dalić. Na Poljudu se u subotu igra najveći derbi hrvatskog nogometa.

- Mislim da neću biti na derbiju - rekao nam je Dalić, s kojim je trener Dinama Nenad Bjelica bio na predavanji­ma na Nogometnoj akademiji HNS-a.

DINAMO JE BIO SJAJAN

- Bjelica je napravio velike stvari vani, a i ovi rezultati pokazuju koliko je dobar trener. Dinamo je protiv Fenerbahče­a izgledao doista sjajno. Nadam se da će iskoristit­i ovu dobru atmosferu i napraviti dobre rezultate u Europi ove sezone - završio je “srebrni” izbornik.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia