24sata

VATROGASCA OZLIJEDIO TOPOVSKI UDAR

Na Poljudu petarda eksplodira­la vatrogascu u ruci

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Hitni kirurški prijem splitske bolnice Križine, sat vremena nakon utakmice. U hodniku je 30-ak ljudi, neki od njih u vatrogasni­m uniformama u kojima su bili na stadionu. A među njima je i ozlijeđeni vatrogasac s previjenom desnom šakom. Tri prsta su mu ozlijeđena, no srećom - iako

se na fotografij­ama činilo drukčije - nije ostao bez prsta. Ranjeni vatrogasac grlio je i tješio ostale, no očito mu nije bilo lako jer su mu oči bile pune suza.

‘KAKO ĆU PISATI SMS?’

- Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti - eksplodira­la je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko - pričao je ranjeni vatrogasac. Zabrinuti kolege tješili su ga i govorili da će sve biti dobro, da ozljede nisu toliko teške, no on je i dalje bio jako zbunjen i vidno šokiran. Saznali smo da mu je, osim tri prsta desne šake, eksplozija oštetila i sluh, no uz svu muku još se stigao i našaliti. Pogledao je u mobitel i rekao: - ‘Bem ti tehniku! Pa kako ću sad s ovim prstima otključava­ti mobitel?! Vrlo brzo ga je dežurna sestra posjela u kolica i odvela na odjel, a njegove kolege na čelu sa zapovjedni­kom ostale su u hodniku do dolaska policije koja je izuzela odjeću i opremu da bi napravila uviđaj. Od kolega smo saznali kako je ozlijeđeni vatrogasac, Tomislav Biuk, vatreni navijač Hajduka. Navodno preko 20 godina ima pretplatu, a njegov vatrogasni ormarić cijeli je oblijeplje­n simbolima Hajduka i Torcide. Vatrogasca su u Hitni prijem došli posjetiti gradonačel­nik Andro Krstulović Opara, Hajdukov predsjedni­k Jasmina Huljaj te Ivan Kovačević, zapovjedni­k javne vatrogasne postrojbe Split, koji je samo kratko rekao: - Tužan sam i nesretan, ne mogu vam sad ništa pametno reći osim da se ovo nije smjelo dogoditi. Hajduk će, sasvim sigurno, biti drastično kažnjen. Ovaj put potpuno zasluženo. I nije topovski udar, koji je ozljedio vatrogasca, bio jedini incident jučer.

KAZNA ĆE BITI DRASTIČNA

Navijači Hajduka kamenom su u glavu pogodili svog igrača Adama Gyurcsa. Mađar je ležao na podu i previjao se, a do njega je došao Petar Stojanović i s trave pokupio kamen promjera cca - pet centimetar­a! Dao ga je sucu Ivanu Bebeku, ovaj ga je proslijedi­o delegatu i kolika god da bude kazna Hajduku nakon jučerašnje­g derbija, bit će apsolutno zaslužena. Gotovo sigurno je da će Splićani najmanje jednu ili dvije iduće utakmice na Poljudu, a to su derbiji s Osijekom i Rijekom, morati igrati pred praznim Poljudom ili barem dijelom tribina s kojih su letjeli kamen i topovski udar.

TOPOVSKI UDAR NA POLJUDU TEŠKO JE JUČER NA DERBIJU OZLJEDIO VATROGASCA. OSIM TRI PRSTA DESNE RUKE, STRADAO MU JE I SLUH...

 ??  ??
 ??  ?? NIJE OSTAO BEZ PRSTA Iako se u početkučin­ilo drugačije, srećom, vatrogasac neće ostati bez prsta
NIJE OSTAO BEZ PRSTA Iako se u početkučin­ilo drugačije, srećom, vatrogasac neće ostati bez prsta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia