24sata

Zlatko Sudac deset godina uređuje vile i poslovne prostore, a koliko je uspješan svjedoči i vlasnik velikogori­čkog hotela Pleso. Salu za goste vjernici su dolazili gledati autobusima.

-

- O tom čovjeku mogu govoriti samo pozitivno. Znamo se osam godina, a upoznali smo se na njegovu seminaru. Interijere uređuje u slobodno vrijeme i ne kapitalizi­ra to, barem ne za prijatelje. Želio bih mu se zahvaliti na vremenu provedenom s njim te svemu što je učinio za mene i moju obitelj - rekao nam je Tomislav Kolarec, vlasnik hotela Pleso. U hotelu se nalazi “Dvorana vitraja”, koju je osmislio karizmatik. Umjetničku stranu otkrio je u duhovnom centru Betaniji na Lošinju gdje je uredio prostor slikama, staklenim oslikanim stijenama i vitrajima, a uredio je i kapele. Velečasni u svojim radovima koristi mramor, lakirani bambus, vakuumiran­o staklo i ogledala, broncu, zlato i kristale Swarovski. U zadnjih nekoliko godina velečasni Sudac radi na studijama potpuno novog koncepta uređenja prostora koje bi se koristile i u duhovnom centru “Milosrdnog Isusa”, za koji je napravio elaborat i arhitekton­ski ga osmislio. Sudac je uređivao urbane vile, u kojima je oslikavao zidove i namještaj. Nakon što je uredio zagrebački frizerski salon, klijenti koji su u njega dolazili osjetili bi smirenost i unutarnji mir. U vilama je posebnu pažnju pridavao staklenim vratima. Uz duhovne obnove, velečasnom je najveća strast slikanje.

HODAO JE I PO VODI KAO ISUS

A pošto je Sudac univerzaln­i umjetnik, nisu su mu strani ni izleti u glazbene vode. Ondje je 2009. snimio album duhovne glazbe s Majom Blagdan i Ivanom Puljićem. Više od glazbe na albumu, javnost je reagirala na fotografij­u koja ga “krasi”. Na njoj ovaj produhovlj­eni trojac kroči po vodenoj površini, baš kao što je nekad prije njih, ako je vjerovati Bibliji, radio Isus Krist. Mnogima ta usporedba nije najbolje sjela, pa je bilo puno kritika na njihov račun. - To je katastrofa ljudskog uma, poraz kršćanske teologije - rekao nam je 2009. godine sad pokojni hrvatski teolog Adalbert Rebić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia