24sata

Bjelica: Ako prezimimo, kuham svojim igračima

MASTERCHEF Nenad Bjelica obećao je da će igračima skuhati juhu i pastu od tune ako prezime u Europi. Za predjelo će dobiti sir i kulen, koji je jedno od najdražih jela treneru hrvatskog prvaka

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Osjećamo maksimalnu podršku, ali ova kazna je rigorozna. Žao nam je što će sjever biti zatvoren protiv Spartaka. Baklje i povici protiv protivnika nam ništa ne znače, nego samo podrška za Dinamo, kaže Nenad Bjelica, koji je gostovao u studiju 24 sata.

Dinamo je nakon 48 godina na pragu proljeća u Europi, s Bjelicom na klupi djeluje jako moćno. - Nismo mi jednu utakmicu dobro odigrali, nego osam, to znači da je Dinamo dobar, moćan - rekao je Bjelica, koji je dobio dobra pojačanja. - Neke stvari sam sugerirao (Dilaver, Kadzior, Šunjić...). Mislim da je

KULEN I TJESTENINA

prijelazni rok jako dobro obavljen, ciljano su igrači dovođeni. Pročistili smo malo svlačionic­u, imamo mladih i iskusnih igrača. Karakterno su im primjer i to je važno za homogenost momčadi - kaže Bjelica i dodaje: - Mi smo momčad, to je naša najveća snaga. Pojedinac pobjeđuje jednu utakmicu, a momčad prvenstva. Širok kadar nam je najveća snaga. Ove sezone je debitiralo već 28 igrača. Moro se vraća, a Majera će još malo pričekati. Od desete do 18. godine smo Igor Cvitanović i ja zajedno trenirali, igrali nogomet i košarku. Na betonskom igralištu iza njegove zgrade svi smo naučili igrati nogomet. Nismo bili nestašni ko djeca. Kad imaš školu, nogomet, nismo imali vremena za nestašluke. Bili smo legalna djeca, ja sam pravi osječki ‘lega’ smije se Bjelko. Supruga Senka zadužena je za Nenadov izgled na utakmicama, a ima glavnu riječ i u kuhinji. Jedna od slabosti trenera Dinama je kuhanje.

KULEN I TJESTENINA

- Znam ja kuhati, ali osnovno. Recimo paštu s tunom bih mogao pripremiti igračima ako izborimo europsko proljeće. To i juhicu. Volim popit čašu vina, ali nikad u životu nisam popio pivo - kaže Bjelica, koji će idućeg mjeseca u Širokom Brijegu, gdje Dinamo igra prijateljs­ku utakmicu imati priliku probati i najpoznati­je hercegovač­ke sorte, žilavku i blatinu. Uz vino će se slaviti i ako Dinamo izbori i proljeće. Pitali smo ga koji mu je najdraži hrvatski proizvod. - Najdraži hrvatski proizvod? Kulen, ipak sam ja Slavonac. Ne smijem pretjeriva­ti, ali volim pojesti. Eto, onda ako osiguramo proljeće u Europi. Za početak će igrači imati kulen i sir, nakon toga juha i na kraju tjestenina - bio je dobro raspoložen strateg hrvatskog prvaka. Uživa u svakom trenutku u Zagrebu. - Svakodnevn­o me netko zaustavi u Zagrebu. Rekao sam već da mi je jako lijepo u Zagrebu, ljudi me tretiraju vrhunski, prepoznali su me kao normalnog čovjeka koji samo radi svoj posao - kaže nam Nenad Bjelica i nastavlja: - Kad budem u mirovini, opet ću biti po utakmicama.

KULEN I TJESTENINA

I šetnje sa svojom suprugom, naravno. Kako vrijeme prolazi, sve je teže bez obitelji. U Poljskoj mi je već malo bilo dosta svega. Sada je lakše. I prijatelji su mi u Osijeku, Zagreb nije daleko. Majka mi je u Poreču, sestra u Portorožu, tako da sve stignem obići. Sve je sad lakše otkako sam u Zagrebu.

“U ASTANI SAM IGRAČIMA, IAKO SMO VODILI 1-0, OČITAO BUKVICU NA POLUVREMEN­U”

zna biti i jako žestok “LUKA JE ZASLUŽIO ZLATNU LOPTU, A NAJBOLJI IGRAČ IKAD JE MESSI”

Bjelici je Leo broj jedan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia