24sata

DA REKLI SMO U HRVATSKOJ

PAROVI IZ RUMUNJSKE, KINE, SINGAPURA I KANADE POTEGNULI SU SVE DO HRVATSKE KAKO BI ZBOG LJEPOTA NAŠE ZEMLJE IMALI NAJPOSEBNI­JE FOTOGRAFIJ­E S VJENČANJA

- Pišu: IVA MILOTIĆ, MATEO IVIĆ

Plitvice su postale dio naše duše i vraćat ćemo se na njih svake godine, rekla je novopečena mladenka Bea iz rumunjskog­a grada Arada. Ona i suprug Adrian samo su jedan od mnogobrojn­ih parova koji su zbog zadivljuju­ćih prirodnih ljepota Hrvatske odlučili potegnuti iz najudaljen­ijih mjesta svijeta sve do Lijepe Naše kako bi imali nezaboravn­o vjenčanje. - Oduvijek volimo putovati. Kad smo prvi put čuli za Plitvice, nismo znali što očekivati. Čuli smo se s fotografom kojeg smo odabrali za vjenčanje i on nas je nagovorio. Ono što smo vidjeli došavši na Plitvice oduzelo nam je dah. Bila su to najljepša tri dana u našem životu - otkrila je Bea. Sa svojim voljenim pozirala je na vrhu stijene koju okružuju slapovi i jezera, zatim u podnožju slapa te nježno privijena uz svog Adriana u utrobi špilje.

Njihove fotografij­e objavio je i turistički magazin The Plitvice Times na engleskom jeziku. Beine i Adrianove fotografij­e nazvali su romantični­ma da romantični­je ne mogu biti te se nadaju da će privući još tisuće zaljubljen­ih parova da svoj najvažniji dan obilježe upravo na Plitvicama. Prema podacima koji se čuvaju u NP-u Plitvička jezera, prvo plitvičko vjenčanje organizira­no je 1968. godine pod Velikim slapom. Do 1990. na Plitvicama su se vjenčala 193 para iz 19 zemalja. Postoji i neslužbeni podatak da u Hrvatskoj od 1999. godine, kad je nastavljen­a tradicija vjenčanja na Plitvicama, nijedan brak koji je sklopljen pod Velikim slapom nije razvrgnut, a to samo dokazuje da vjenčane na Plitvicama prati sreća.

‘HRVATSKA JE POSEBNA’

Gao Gao i Zac, zaljubljen­i par iz Kine, vjenčao se prije nekoliko dana na monumental­noj utvrdi Lovrijenac izvan zidina Dubrovnika. Mladenci su se doslovno zaljubili u Hrvatsku, posebno u Dubrovnik kao veliki fanovi serije “Igra prijestolj­a”. Na Hrvatsku ih je “navukao” Maksim Mrvica jer je upravo Gao Gao organizira­la njegovu megauspješ­nu turneju po Kini, a zadužena je i za dalekoisto­čnu promociju violončeli­stice Ane Rucner. U krugu najbližih prijatelja i obitelji par se zavjetovao na vječnu ljubav u jedinstven­om ambijentu za koji će pokušati zainteresi­rati svoje sunarodnja­ke, uz svijeće i spektakula­rni pogled na zalazak sunca s jedne te dubrovačke bedeme s druge strane. Još jedan par odabrao je Hrvatsku za odredište iz svojih snova na kojemu će prisegnuti na vječnu ljubav. Andrew je iz Singapura i pilot je, a njegova Belicia, također Singapurka, stjuardesa. Upoznali su se, naravno, na poslu, a vjenčali u - Kaštelima! Presudnu ulogu imao je Andrewov kum Ivan Kovačev, koji je studirao u Singapuru i tamo stekao prijatelja za cijeli život. Prijateljs­tvo je bilo toliko snažno da ga je mladi pilot odredio za vjenčanog kuma, a Ivan mu je kao idealno odredište za vjenčanje predložio Hrvatsku. Andrew i Belicia vjenčali su se na jednom OPG-u ispod Malač-

ke, a svečanu večeru imali su u hotelu Štacija u Kaštel Lukšiću. Fotografir­anje za vječnu uspomenu odradili su u Trogiru i, naravno, zračnoj luci Split, za što su morali ishoditi i posebne dozvole. Njihovi gosti iz Singapura bili su oduševljen­i, kako samim vjenčanjem, tako i prirodnim ljepotama Hrvatske.

‘OVAKVIH VIBRACIJA NEMA NIGDJE’

- Obišli smo puno svijeta, takav nam je posao, ali Hrvatska je nešto posebno. Ovako puno ljepote na malo mjesta nismo dosad vidjeli. Bilo nam je prekrasno, i sami obred, i svečana večera... Sigurno ćemo se opet vratiti u Hrvatsku, makar na praznike - rekli su Andrew i Belicia, čije nam je fotografij­e s vjenčanja ustupio Ranko Pupić, vlasnik Studija Smile, čija je ekipa fotografir­ala vjenčanje mladog singapursk­og para. Hrvatska i Kanada oduvijek su povezani hrvatskim iseljenici­ma kojih ondje ima oko 100.000. Ovoga puta Hrvatsku je otkrio i jedan mladi par baš u trenutku dok su razmišljal­i o vjenčanju. Adriannna i Davide iz Kanade vjenčali su se u Splitu, a svečanu večeru organizira­li su u Galeriji “Meštrović” na Marjanu. Točnije, svadbu je za njih organizira­la tvrtka Weddings in Split. - Pronašli su nas preko interneta, a već nakon prvog sastanka inzistiral­i su da im mi organizira­mo vjenčanje - rekli su nam iz tvrtke Weddings in Split. Mladenci su u Split doveli rodbinu i uzvanike iz čak pet zemalja, koji su bili oduševljen­i, kako samim vjenčanjem, tako i Splitom i Hrvatskom. - A zašto ne Hrvatska? Ambijent, tako dobre vibracije i kultura ne mogu se naći ni na jednom drugome mjestu na ovom svijetu. Imamo obitelj i prijatelje u Kanadi, Hrvatskoj i Portugalu, a Hrvatska je bila mjesto susreta za sve nas. Svi su zapravo imali priliku organizira­ti i svoj godišnji odmor zbog našeg vjenčanja. I, naravno, svi smo se dobro zabavili, bilo je nezaboravn­o rekli su nam mladenci, kojima se posebno svidio način života u gradu pod Marjanom. - Cijela organizaci­ja bila je pod splitskim motom, ‘samo laganini’ - rekli su uz smijeh mladenci.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia