24sata

EUROPSKO PROLJEĆE JE BLIZU! DINAMO SRUŠIO I SPARTAK

BJELICA U neka druga vremena, s nekim drugim trenerom, utakmica u Trnavi bi drukčije završila. Ovaj put ne. Bravo, modri

- Piše: ANTONIO BEVANDA

To je to! Neka se šampanjac počne hladiti, a Dinamov trener Nenad Bjelica polako pripremati pregaču. Nedavno je u našem studiju obećao da će kuhati igračima ako prezime u Europi. Na meniju će biti kulen, juha i tjestenina pa Bjelko mora zasukati rukave i početi razmišljat­i o namirnicam­a. Čuli smo se s Bjelicom na dan utakmice. Poželjeli sreću njemu i Dinamu, prognozira­li pobjedu od 2-0 ili 3-1. Bjelko je poslao palac gore, kao da je želio poručiti, nema brige. Brige je bilo, iskreno bilo je i nervoze, grubih riječi, ali cilj je ostvaren. - Malo smo bili nervozni kad smo primili gol, ali spustili smo loptu i počeli stvarati šanse. Ovi dečki su zaslužili da napunite Maksimir. Proljeće u Europi je sve bliže - rekao je Bjelica nakon 2-1 pobjede u Trnavi protiv Spartaka.

MAJSTORI PREOKRETA

Bio je to preokret za europsko proljeće. Mario Gavranović i Mislav Oršić, njih su dvojica bili igrači odluke. Obojica su to zaslužila, obojica su igrala jako dobro ove sezone, a sad su zabili golove kojima je praktički osigurano europsko proljeće. Jučer je bio 25. listopada, a dinamovci mogu gledati četiri mjeseca unaprijed. Mogu čekati ono što su sanjale generacije i generacije navijača zagrebačko­g kluba. Davno je bila ta 1970. godina. Tko čeka, taj dočeka, e bome dočekali su i oni kojima je plava boja u srcu. Dinamo nakon tri kola ima tri pobjede, ima devet bodova. Još ga praktički samo bod dijeli od europskog proljeća. Bit ćemo to slobodno reći i napisati, “modri” će prezimiti u Europi nakon 48 godina. Potvrda toga će doći za dva tjedna, u četvrtak, 8. studenog u Maksimiru protiv Spartaka. Stadion neće biti pun, bit će zatvoren sjever, ali 20-ak tisuća dinamovaca će slaviti povijesni trenutak.

PLAVO PROLJEĆE

U neka druga vremena s nekim drugim trenerom utakmica u Trnavi vjerojatno bi drugačije završila, a dinamovci bi se vratili pokisli i pognutih glava. Ali ne i ovaj Bjeličin Dinamo koji i kad gubi izgleda kao da sve ima pod kontrolom. Poveo je Spartak u 32. minuti, ali Dinamo je preko Gavranović­a u 64. i Oršića u 77. zabio za veliki preokret. Ovo je velika večer svih onih kojima je Dinamo u srcu. Za dva mjeseca, malo prije Božića, Zagrepčani će biti u ždrijebu 1/16 finala Europske lige. Dečki, bravo, svaka vam čast, svaka čast i treneru Nenadu Bjelici i njegovom stožeru. Ostvarili ste san generacija.

 ??  ??
 ??  ?? Gavranović je u Trnavi bio sjajan, sam je izborio prvi gol pa asistirao Oršiću za pobjedu 2-1IGRAČ UTAKMICE
Gavranović je u Trnavi bio sjajan, sam je izborio prvi gol pa asistirao Oršiću za pobjedu 2-1IGRAČ UTAKMICE
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia