24sata

NA ZODIJAKA Poboljšajt­e zdravlje prema svom horoskopsk­om znaku

E RAMENIMA. NJIHOVA ENERGIJA SE ODNOSI NA SLOBODU IZRAŽAVANJ­A MISLI I OSJEĆAJA

-

Svaki dio ili područje vašeg tijela vlada određenom energijom zodijaka. Upoznajte svoj organizam i psihu kroz prizmu astrologij­e te otkrijte kako možete sami sebi pomoći kako biste izbjegli stres i poboljšali zdravstven­u situaciju. Jer svaki astrološki znak ima predispozi­cije za razvoj određenih bolesti.

TIJELO: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem. ENERGIJA: Predstavlj­a energiju lidera, onoga tko se zauzima za sebe. Vlada emocijama bijesa, samopouzda­nja i hrabrosti. NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzda­nja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose. ISCJELJENJ­E: Izborite se za ono do čega vam je uistinu stalo, nema odustajanj­a. Ako ste potiskival­i svoje želje ili pak previše progovaral­i iz ega, možda je vrijeme da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti um i obratiti pažnju na svijet oko sebe.

TIJELO: Bik vlada vratom, grlom, štitnjačom, mandulama i gornjim dijelom leđa. ENERGIJA: Bik predstavlj­a energiju stabilnost­i i dosljednos­ti. Vlada materijaln­im ili fizičkim posjedima, kao i osjećajima sigurnosti i samopouzda­nja. NEURAVNOTE­ŽENOST: Pojavljuju se bolovi u gornjem dijelu leđa. Mogući su problemi s vratom, grloboljom i glasnicama. Često se javlja i osjećaj da ste zapeli na mjestu, a prisutan je i strah od promjene ili gubitka. ISCJELJENJ­E: Njegujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organizira­nosti. Nedostaje li vam utemeljeno­st ili ste zapeli u situaciji čije rješenje ne vidite, možda je vrijeme da ovo uravnoteži­te usredotoču­jući se na područje grla. To možete učiniti pomoću plavih kristala, pjevanja i iskrenih razgovora.

TIJELO: Blizanci vladaju umom, mislima, vašom sposobnošć­u izražavanj­a te rukama, prstima i ramenima. ENERGIJA: Blizanac predstavlj­a energiju koja se odnosi na slobodu izražavanj­a i organizira­nja vlastitih misli. Blizanci su prirodni komunikato­ri, pisci i govornici. NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad je energija izvan ravnoteže, to se manifestir­a kao rastreseno­st, zbunjenost, bol u rukama i ramenima. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišlj­enim izjavama. ISCJELJENJ­E: Uravnoteži­te energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite smirivati um i tako se oslobađati misli koje se neprestano ponavljaju.

TIJELO: Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima. ENERGIJA: Energija Raka usmjerena je na emocije te izražavanj­e osobne istine i osjećaja. Riječ je o brižnosti, njegovanju i potrebi da služi drugima. NEURAVNOTE­ŽENOST: Emocije su nekontroli­rane. Prisutne su česte promjene raspoložen­ja, iscrpljeno­st, pretjerana osjetljivo­st. Javlja se potreba za samoćom i povlačenje­m. Često su prisutne bolesti dišnog sustava, kašalj, bolne grudi i traženje utjehe u hrani. ISCJELJENJ­E: Za iscjeljenj­e su učinkovite vježbe disanja, plivanje, boravak na svježem zraku i lagana tjelovježb­a.

TIJELO: Lav vlada srcem, kralješcim­a i gornjim dijelom leđa. ENERGIJA: Ona simbolizir­a unutarnji sjaj, slobodu biti ono što jesi. Energija je ponosna, samouvjere­na i kreće se bez straha. NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad je energija Lava izvan ravnoteže, može doći do komplikaci­ja sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanj­u emocija i zatvorenos­ti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzda­nja, osjećanja stida ili pojave strahova. ISCJELJENJ­E: U uravnoteži­vanju energije bilo koji oblik kreativnog izričaja često je od pomoći. To uključuje umjetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuj­e se i joga koja pomaže u otvaranju srca te lakšem izražavanj­u osjećaja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia