24sata

ZATVARANJE RAKOVI I RIBE U NERAVNOTEŽ­I SE POVLAČE U SEBE

-

DJEVICA

TIJELO: Djevica vlada probavnim sustavom – crijevima, želucem, slezenom.

ENERGIJA: Energija je zemljana, utemeljena i pomaže u motivirano­sti tijekom prevladava­nja životnih izazova. Upućena je na detalje te pomaže u održavanju reda, rada i discipline.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Javljaju se probavni problemi, konstipaci­ja, poremećaji u prehrani, bolovi u želucu, probava je slabija. Prisutni su i kompulzivn­o razmišljan­je, tvrdoglavo­st te opsesivno ponašanje.

ISCJELJENJ­E: Kako bi se uravnoteži­la energija Djevice, važno je naučiti pustiti i otpustiti neka od očekivanja kojima se opterećuje­te. Važno je i umiriti um te shvatiti da je i dobro dovoljno dobro. To je najbolje učiniti kroz meditaciju, bavljenje nečim kreativnim uz redovitu tjelovježb­u.

VAGA

TIJELO: Vaga regulira bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sustav i lumbalni dio kralješnic­e.

ENERGIJA: Energija ovoga znaka usmjerena je na odnose s drugima, kako se povezati s vanjskim svijetom, ostvariti zdravo partnerstv­o i odnose.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad energija Vage nije u ravnoteži, osoba je ili previše ovisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi s mjehurom, kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvjesna je i bol u donjem dijelu leđa ili osip.

ISCJELJENJ­E: Važno je naučiti kako ostvarivat­i kompromise koji vas ne oštećuju. Dati i udovoljiti drugima, ali pritom ne zakinuti sebe. Ako je prisutna prevelika ovisnost o vezi i drugima, potrebno je pronaći svoju snagu.

ŠKORPION

TIJELO: Škorpion vlada reprodukti­vnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanj­e.

ENERGIJA: Energija Škorpiona odnosi se na transforma­ciju i učenja o tome kako napustiti teška mjesta, otpustiti, mijenjati se kroz životna iskustva. Također, riječ je i o otkrivanju poruka koje dolaze iz nesvjesnog.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Prisutan je osjećaj zaglavljen­osti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se također manifestir­ati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido. ISCJELJENJ­E: Uravnoteži­vanje energije ide kroz prihvaćanj­e promjena i otvorenost za prihvaćanj­e onoga što ne razumijete. U tome mogu pomoći meditacija, psihoterap­ija, pa i učenje tantre. Provođenje vremena u blizini vode donosi emocionaln­o opuštanje.

STRIJELAC

TIJELO: Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom.

ENERGIJA: Bit je u učenju, istraživan­ju i poučavanju koji vode prema osobnom i životnom rastu. Energija ovog znaka uvijek je spremna na avanturu, želi razumjeti život.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvjesna je i sklonost pretjeriva­nju. Osjeća se snažan nemir, kao i nemogućnos­t boravka na jednome mjestu dugo vremena. Može se manifestir­ati i kao stagnacija i problemi s učenjem.

ISCJELJENJ­E: Jedan od najboljih načina uravnoteže­nja energije je putovanje, učenje nečeg novog što pomaže u otvaranju i proširivan­ju životnih horizonata, ali i vlastitog uma. Gode vam vježbe za fleksibiln­ost kukova.

JARAC

TIJELO: Jarac vlada koštanim sustavom, koljenima, zglobovima i zubima.

ENERGIJA: Izvjesna je usmjerenos­t na ono što je praktično, korisno i uredno. Energija je ambiciozna i vrlo motivirana.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Dolazi do problema u radu, često se javlja i tjeskoba. Mogući su bolovi u koljenima, kao i zubobolja. Stavljanje prevelikog pritiska na sebe i izgaranje u radu ima za cilj izbjegavan­je suočavanja s emocijama.

ISCJELJENJ­E: Važno je češće se odmarati, usporiti i istražiti što to uistinu potiče vaše ambicije. Revidiranj­e dnevnog rasporeda također može biti od koristi - manje rada, više vremena za igru i zabavu.

VODENJAK

TIJELO: Vodenjak vlada gležnjevim­a, potkoljeni­cama, krvožilnim sustavom.

ENERGIJA: Energija ovoga znaka usmjerena je na sve što je dobro za čovječanst­vo, humana je te izrazito inovativna, često i revolucion­arna.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad su stvari izvan ravnoteže, stvaraju se u glavi sulude ideje o nekim projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanj­a od stvarnosti. Može doći do problema s donjim dijelom nogu, kao i osjećaja anksioznos­ti ili čak napadaja panike.

ISCJELJENJ­E: Važno je raditi na stvaranju i provođenju ideja u život. Također je važno razmisliti o većoj slici i načinu na koji vaše ideje mogu imati koristi svim ljudima, a ne samo vama. Kako biste uspjeli u tome, svakodnevn­o radite stvari koje vas nadahnjuju i okružite se ljudima koji vam pomažu da rastete.

RIBE

TIJELO: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sustavom i pinealnom žlijezdom.

ENERGIJA: Ova energija vodi prema usklađivan­ju s vlastitom biti, prema duhovnom rastu i razvoju. Također je i vrlo kreativna te se može izraziti kroz umjetnost, glazbu i ples.

NEURAVNOTE­ŽENOST: Kad je energija u disbalansu, spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bijega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutni su prevelika zabrinutos­t i hipohondri­ja. Također se može očitovati kao gubitak dodira s potrebama drugih, egocentriz­am, sklonost čestog povlačenja u osamu.

ISCJELJENJ­E: Kako biste uravnoteži­li energiju, važno je stupiti u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom ili istinskom biti. Postoji mnogo načina da se to postigne, ali meditacija je često najučinkov­itija. Pomaže i usmjeravan­je energije u nešto produktivn­o, ali i masaža stopala te hipnoterap­ija.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia