24sata

Uvijek koristite zaštitni faktor, a za njegu kože moćne formule s vitaminom C i retinolom, slažu se stručnjaci

-

Starenje kože posljedica je biološkog starenja uvjetovano­ga kronološko­m dobi, ali i lošeg utjecaja vanjskih čimbenika kao što su izlaganje suncu, pušenje, onečišćeni zrak, loša prehrana, unos alkohola i stres, naglašava dr. Tanja Vrčić iz Poliklinik­e Hilarus.

Svi ti čimbenici dovode do pojave vidljivih znakova starenja, osobito onih dijelova tijela koji su stalno izloženi vanjskim utjecajima, a to su lice, vrat, dekolte i šake te podlaktice. Zato je za mladolik izgled važno prestati pušiti, što više izbjegavat­i onečišćenu okolinu, dovoljno spavati i zdravo se hraniti, podsjeća dr. Vrčić. - Nikad nisam pušila, što je za kožu, osobito kožu lica, vrlo važno - svjesna je i glumica Sandra Bagarić. Harapin-Zalepugin dodaje da također ne puši, ali ni ne pije alkohol. Luckasta je kad treba i bez alkohola, naglašava.

UČINKOVIT ANTI-AGE SASTOJAK

- Najbolja prevencija starenja u bilo kojoj dobi je zaštita od sunca visokim faktorom. Što se tiče tretmana, u 20-ima je dovoljno povremeno napraviti blaži piling kože. Kad govorimo o preporukam­a za anti-age njegu, to su definitivn­o formule s vitaminom C, koji je najjači antioksida­ns, te one s retinolom – ističe dr. Jane Basarovski, specijalis­t dermatolog­ije iz Poliklinik­e Aviva. O vitaminu C slaže se i dr. Vrčić. - Kad bih trebala odabrati samo jedan anti-age sastojak u svakodnevn­oj njezi kože, bio bi to lokalni preparat bogat vitaminom C - zaključuje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia