24sata

IĆ: GOL JE ZA I ZA VUKOVAR 5

-

- Haha, pogrešnog ste našli pitati, ja zbog ozljede nisam bio u Španjolsko­j. Rekao bih da smo u to vrijeme još sanjali i proživljav­ali dojmove sa SP-a

i samog dočeka u Hrvatskoj, a sad smo - budni. Možda nas je i taj poraz sve skupa probudio, pa danas djelujemo bolje i kvalitetni­je nego u Elcheu. Vi ste svojim golovima dokazali kako u reprezenta­ciji možete biti nasljednik Marija Mandžukića... - Gledajte, Mandžukić i ja smo potpuno drukčiji tipovi napadača, mi gotovo ni po čemu nismo slični. Praktički ni u jednom igračkom segmentu, tako da mi je teško ulaziti u nekakve usporedbe s njim. Svjestan sam koliko je Mandžo dao za reprezenta­ciju, na njega ne gledam kao na nekoga koga bih trebao u nečemu loviti. Samo želim igrati i zabijati, a moj je cilj u svakoj utakmici davati svoj maksimum. Na ljestvici strijelaca hrvatske reprezenta­cije sad ste se izjednačil­i s Bobanom (po 12 golova), dok ste po statistici (golova i nastupa) prestigli i Bokšića, dvojicu velikana hrvatskog nogometa! - Uh, nisam znao za to, naravno da mi gode takvi podaci. Luka Modrić prekinuo je desetogodi­šnju dominaciju Messija i Ronalda te je izabran za najboljeg na svijetu u izboru Fife. Osvojio je titulu najboljeg igrača godine i u Uefinu izboru te Zlatnu loptu na SP-u. Zlatka Dalića proglasili su najboljim trenerom Europe, upao je i među tri najbolja stratega svijeta u 2018. I nakon SP-a pronašao je nove snage:

Vlašića, Brekala, Sretan sam i ponosan, a vjerujem da će uskoro moj konto biti još bolji. Kako su vas se dojmile mlade nade hrvatskog nogometa Nikola Vlašić i Josip Brekalo? - Stvarno su super dečki, mladi momci puni motiva i energije. Vidi se da imaju kvalitetu, zaslužuju biti dio reprezenta­cije. Opet, ne bih pričao samo o njima, Hrvatska ima toliko mladih igrača koji dolaze, koji će polako postajati dio naše vrste. Možemo biti sretni što doista imamo toliko mladih a izuzetno kvalitetni­h igrača.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia