24sata

ZAKLAO IH JE, NISU NI KRIKNULI

Ubojica iz zagrebački­h Struga razvalio je ulazna vrata kuće. Marica (76) i Siniša (50) nisu se uspjeli ni pomaknuti. Monstrum ih je ubadao i gledao kako krvare do smrti

- Pišu: H. MERDANOVIĆ, B. BLOTNEJ NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

Nisu uspjeli niti kriknuti. Ako su i pozivali nekoga u pomoć, Maricu (76) i Sinišu (50) Minkovića nitko nije čuo nakon što ih je napao ubojica. Susjedi zato dvije noći ne mogu zaspati. Brava je istražitel­je na zagrebački­m Strugama III. dočekala razvaljena s jasnim tragovima nasilnog ulaska. U kući su tijela u subotu prvi pronašli susjedi koji su rekli da su vrata bila otključana. Prvi susjed je oko 13 sati ugledao Maricu kako leži na leđima u lokvi krvi. Pozvao je svoju majku jer je mislio da je žena pala te se ozlijedila. Kad ju je susjeda ugledala, vidjela je da je mrtva te su odmah pozvali policiju. Dozivali su Sinišu, no on se nije javljao. Novi detalji istrage pokazali su svu krvoločnos­t dvostrukog ubojice. Sinišu je ulovio u krevetu na spavanju. Doslovno mu je bez milosti prerezao grkljan te ga je ostavio da iskrvari u spavaćoj sobi. Nije se uspio odhrvati. Točno vrijeme smrti majke i posinka istražitel­ji još nisu otkrili.

ORUŽJE NISU NAŠLI

Oba tijela su i dalje na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalis­tiku na Šalati. Kao jedna od posljednji­h teorija pojavila se i mogućnost da je ubojica u kuću ušao tijekom noći na subotu, a ne ujutro. S obzirom na to da oružje nisu uspjeli pronaći, zasad pretpostav­ljaju da su ubijeni nožem. U potrazi

su prekopali doslovno sve, od dvorišta kuće, krova, žljebova, grmlja i šikara u susjedstvu pa do kante za smeće. Ekipa za očevid ništa nije prepustila slučaju pa se, nakon prvog očevida ubojstva, u nedjelju uvečer pojavila pred kućom u Strugama. Taj puta ušli su u stan koji je koristio nećak ubijene Damir M. (36). Dobili su sudski nalog zbog istrage ubojstva te su detaljno pročešljal­i njegove stvari. Kako bi spriječili da se itko mota oko kuće, policajci su zapečatili sve ulaze. Na prolaze oko objekta stavili su policijsku traku, kao i na ulazna vrata ograde.

ČEKAJU SPROVOD

I u ponedjelja­k su ispred kuće hodočastil­i susjedi i prijatelji ubijenog Siniše i Marice te su nastavili paliti lampione. Bilo ih je oko 30, a jedan je zapalio i poštar koji dostavlja na tom području. Obitelj u ponedjelja­k nije znala ništa više o nastavku istrage te jesu li policajci nešto bliže pronalasku ubojice. - Ništa nam nisu govorili. Ne znamo ni kad će biti sprovod. Rekli su da će nas obavijesti­ti kad će to biti moguće - rekli su kratko u obitelji još shrvani, tužni i umorni od stravičnog vikenda. Nestalog nećaka nitko nije vidio od petka. Do ulice i stana u kojem je živio nije navraćao niti se ikome javljao. No dok policija ne utvrdi je li uopće imao veze s dvostrukim ubojstvom i dok ne ulove ubojicu, susjedi će strahovati. Više ne vjeruju nikome.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ZAPEČATILI KUĆUPolica­jci su prekopali dvorište ne bi li pronašliub­ojičino oružje
ZAPEČATILI KUĆUPolica­jci su prekopali dvorište ne bi li pronašliub­ojičino oružje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia