24sata

NEĆAKA ISPITUJU ZBOG MASAKRA

PAO NA GRANICI Damir M. vraćao se iz Srbije. Izvukli su ga iz busa. Tvrdi da nije kriv za dvostruko ubojstvo u Zagrebu

- Pišu: HELENA TKALČEVIĆ, IVANA KOVAČIĆ

Damir M. (35), nećak brutalno ubijenih Marije (76) i Siniše Minkovića (50) iz zagrebački­h Struga, u utorak je ujutro autobusom iz Srbije krenuo za Zagreb. Na graničnom prijelazu Bajakovo uhitili su ga policajci. Nije se opirao. - U tijeku je kriminalis­tičko istraživan­je i danas će biti priveden pritvorsko­m nadzorniku - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Više informacij­a o istrazi jučer se nije moglo dobiti. Damir je za Jutarnji list rekao kako nije kriv. Tvrdi da je tetu zadnji put vidio nekoliko dana prije ubojstva i da je kobnog 24. studenog oko 7 sati otišao od kuće jer mu je autobus polazio u 8.10 sati, a putovanje je već dulje planirao.

OTPUTOVAO OKO 7 SATI

Jedan od ključnih podataka s kojim raspolažu istražitel­ji i koji nisu otkrivali javnosti zapravo je točno vrijeme ubojstava. Naime, jedna od susjeda je rekla da je na dan ubojstva oko 7.30 sati vidjela Sinišu kako ide na poljski WC. To joj je bilo neobično jer se inače budio kasnije. Zbog toga se počelo spekulirat­i kako su maćeha i posinak ubijeni 24. studenog nakon 7.30 sati. U to vrijeme Damir, kako je rekao, više nije bio kod kuće. No neki tragovi koje su pronašli, kao i rezultati obdukcije, naveli su istražitel­je na zaključak kako je smrt zapravo nastupila ranije te kako je ubojica Mariju i Sinišu iznenadio tijekom noći. Ubojica je razvalio bravu na ulaznim vratima kako bi ušao u stan. Iako se sumnja da je motiv ubojstava koristolju­blje, stan nije djelovao ispreturan­o.

PRONAŠLI KRVAVI NOŽ

Jutarnji piše da je policija u kontejneru za smeće nedaleko od mjesta ubojstva pronašla krvavi nož na kojem je DNK žrtava, a navodno i Damirov DNK. Istražitel­ji su otkrili da je Damir večer uoči zločina od prijatelja tražio da mu posudi 1800 eura. Zvao je i svoju majku da mu pošalje novca. Nisu mu htjeli posuditi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia