24sata

NEMA JEFTINIH IGRAČAKA ZA MLAĐE OD TRI GODINE

- Pišu: K. D. HRNJKAŠ, I. KOVAČIĆ

Sutra je Sveti Nikola, a u čistim čizmicama trebao bi se zavući pokoji poklončić. Za zaposlene roditelje provjerili smo ponudu igračaka koje se mogu kupiti u zadnji tren i njihove cijene. Ima igračkica od desetak kuna pa do raskošnih i skupljih od 500.

POPUSTI TRAJU

Najjeftini­je su na kioscima: šalice su od 10 kuna, kompleti s olovkom, gumicom i blokom za pisanje oko 15, puhalice mjehurića od sapunice i male igračke s motivima iz crtanih filmova do 30, a crtanke i slikovnice mekog uveza su 20-ak kuna. I trgovački lanci se natječu šarenilom ponude. Interspar je jučer oglašavao popust od 25 posto pa autići koštaju od 19,99 kuna, kao i pastele s likom Jurića iz crtića. Drvena slagalica za djecu od godine i pol stoji 29,99 kuna. U Konzumu različiti popusti traju do sutra. Na akciji je set s pet posudica i masom za modeliranj­e (29,99 kuna), a kutija s alatom za dječake do šest godina stoji 21 kunu. Tko više voli igračke iz domaće proizvodnj­e nego one uvozne, pronaći će ih na adventskim sajmovima. U Zagrebu na štandovima nude drvene avione koji stoje između 60 i 120 kuna, drvene satove s likovima iz bajki za 60 i gitare za 150 kuna. Općenito, vrlo je malo jeftinih igračaka za mališane do tri godine.

DOBRO JE I PONJUŠITI

Dr. Lidija Barušić, koja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provjerava sigurnost igračaka, kaže kako djeci do tri godine ne treba kupovati igračke s kojih se mogu odvojiti dijelovi manji od pet centimetar­a. Na plišancima, pak, treba provjeriti šavove. Ako se lako razdvajaju, iz igračaka može izaći punilo s kojim se djeca mogu ugušiti. Upozorava i da ne treba kupovati ni igračke jakog i neugodnog mirisa jer je vjerojatno riječ o ostacima otapala iz proizvodnj­e.

 ??  ??
 ??  ?? DRAGI SVETI NIKOLA, ČARAPE MI TREBAJU, ALI NISU DAR KOJI ĆE ME RAZVESELIT­I. AKO IH VEĆ NOSIŠ, ZAPAKIRAJ MI JOŠNEKU SITNICU...
DRAGI SVETI NIKOLA, ČARAPE MI TREBAJU, ALI NISU DAR KOJI ĆE ME RAZVESELIT­I. AKO IH VEĆ NOSIŠ, ZAPAKIRAJ MI JOŠNEKU SITNICU...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia