24sata

A sad kaos!

ZA DESET DANA SE ZATVARA Pristupne ceste oko remetinečk­og rotora su pri kraju. Nakon toga počinje gradnja tunela. Promet na rotoru zatvara se 16. prosinca

- Piše: PAULA OSOJNIK

Rotor smo držali u funkciji najdulje što smo mogli kako ne bismo opteretili građane. No više ne možemo čekati i odgađati. Za desetak dana promet s rotora prebacit ćemo na privremene ceste, čija je gradnja pri kraju.

Rekao nam je to Goran Radić, voditelj projekta rekonstruk­cije remetinečk­og rotora dok stojimo na, kako ga neki nazivaju, najvećem hrvatskom gradilištu. Okružuju nas veliki kamioni, bageri, dizalice, kranovi, pijesak, skele i mnogo građevinsk­og materijala. Radovi su počeli na ljeto. - Preko izmješteni­h instalacij­a gradimo privremene prometnice koje bi do kraja drugog tjedna trebale biti gotove. Na sve privremene ceste postavili smo rasvjetu. Uskoro ćemo krenuti rušiti dijelove rotora. Sad smo blokirani i moramo maknuti promet s rotora kako bismo mogli krenuti dalje - priča Radić i dodaje da će se promet na rotoru obustaviti 16. prosinca. Kamionima težim od pet tona bit će zabranjeno prolaziti pristupnim cestama. Svaka privremena prometnica imat će dva traka u svakom smjeru. Prolazit će i preko tramvajske pruge na Aveniji Dubrovnik i Jadranskom­e mostu, pa tramvaji neće voziti. Radić je uvjeren da unatoč svemu neće biti prometnih “krkljanaca”. U srijedu u 9 sati na gradilištu je bilo 140 radnika. Rade svaki dan, i vikendom, do otprilike 18 sati. Novi će rotor, tvrdi naš sugovornik, građanima donijeti sigurniji i mirniji promet. - Povećat će se protočnost vozila. Dva tunela u smjeru istok-zapad odnijet će 50 posto prometa s rotora. Više neće biti kolizije i na rotor će ulaziti 30 posto sadašnjeg prometa - kaže Radić. Nakon prve faze koja bi trebala završiti do sredine prosinca, počinje druga faza, koja obuhvaća gradnju tunela, rampi i proširenje nadvožnjak­a. Građani bi obnovljeni­m rotorom trebali početi voziti za malo više od godinu dana, odnosno u siječnju 2020.

 ??  ??
 ??  ?? 4. GROTLO U središnjem dijelu počeli su iskapanja, postavljaj­u armiranobe­tonske dijafragme
4. GROTLO U središnjem dijelu počeli su iskapanja, postavljaj­u armiranobe­tonske dijafragme
 ??  ?? 2. RIJEČKA ULICA Ona im je bila im je najveći izazov jer je tamo najviše instalacij­a. To su uspješno riješili.
2. RIJEČKA ULICA Ona im je bila im je najveći izazov jer je tamo najviše instalacij­a. To su uspješno riješili.
 ??  ?? 3. SJEVERNA STRANA Privremene prometnice prolazit će preko tramvajske pruge. Tramvaji neće voziti.
3. SJEVERNA STRANA Privremene prometnice prolazit će preko tramvajske pruge. Tramvaji neće voziti.
 ??  ?? 1. KAJZERICA Uokolo rotora radnici su dosad sagradili privremene ceste na koje će se preusmjeri­ti promet
1. KAJZERICA Uokolo rotora radnici su dosad sagradili privremene ceste na koje će se preusmjeri­ti promet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia