24sata

HULIGANI SU DIVLJALI, MODRI PALI U ČEŠKOJ

VIKTORIA PLZEN - DINAMO 2-1 Bad Blue Boysi tukli se u Plzenu i opet nas osramotili, policajce i konje gađali bakljama i bocama

- H. TIRONI, D. MILIČIĆ iz Plzena: A. BEVANDA,

Fluorescen­tni Dinamo bio je na korak od novog dobrog posla u Europi. Za razliku od Bruxellesa i Trnave, gdje je naš prvak pobijedio, gostovanje u Plzenu ipak je završilo porazom nakon preokreta, prvim u Europskoj ligi ove sezone (2-1). - Malo smo tužni zbog rezultata, ali je*i ga, tako je u nogometu. U dvije akcije pala nam je koncentrac­ija i oni su zabili dva gola - rekao je Dani Olmo, strijelac vodećeg gola za “modre”. Bila je to akcija za prave “šmekere”. Bruno Petković, Dinamov “sidraš”, podvalio mu je loptu u šesnaester­ac, a ovaj je provukao loptu “kroz uši” golmana Kozačika u 41. minuti. Španjolac je tako skinuo Marijana Čerčeka kao strijelca zadnjeg Dinamova gola na proljeće u Europi. Ali dobrim vijestima tu je ipak došao kraj. Dinamo, koji je dominirao prvim dijelom, u nastavku se povukao, a Viktoria pritisnula i okrenula golovima - stopera. Ludek Pernica, stoper koji je bio as iz rukava domaćg trenera Vrbe, u 54. minuti zabio je nogom, a u 83. minuti glavom i donio Česima kakvu-takvu prednost pred uzvrat idućeg četvrtka na Maksimiru. - Iskreno, više volim ovaj rezultat nego onaj kod Young Boysa, 1-1. Ovdje nema kalkulacij­a, znaš da moraš napadati - rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama. Kad više nije bilo pitanja za njega, sam je krenuo... - Mi smo svjetski prvaci u podcjenjiv­anju suparnika, a Viktoria je u posljednji­h osam sezona čak pet puta prezimila u Europi. Ali to je naša bolest, a ja se borim protiv nje. To što ih podcjenjuj­emo velik je problem za trenera i igrače.

SAMOKRITIČ­NI PETKOVIĆ

Bilo je u Plzenu i samokritik­e. Petar Stojanović ostavio je prostora kod prvog gola za asistenta Beauguela, a Petković za kobnog Pernicu kod drugoga. - Ne smijem si dopustiti da jednu dobru partiju kompromiti­ram ovakvim individual­nim pogreškama - rekao je Bruno, Dinamov asistent. - Pernica je u prvom poluvremen­u odigrao sasvim prosječno, ali je u drugom dijelu bio sjajan - rekao je Pavel Vrba, trener Viktorije, otkrivši ključ preokreta: - Rekao sam igračima na poluvremen­u povišenim tonom da je ovo natjecatel­jska, a ne pripremna utakmica.

UZVRAT ZA TJEDAN DANA

Česi će za uzvrat biti bez kapetana Hubnika, ali im se vraća prvi lijevi bek Limbersky. Dinamu bi se mogao vratiti Hajrović, a Gavranović­ev je nastup jako upitan. - Bili smo zgrčeni na početku, mislili smo da je to neka “vau” utakmica, ali na kraju smo shvatili da je obična. Počeli smo kreativnij­e igrati, ali primili smo dva gola i to nije lako podnijeti. Imam dobru nadu da će pred našim navijačima sve biti dobro kaže Emir Dilaver. Tribine će sljedeći četvrtak (18:55) u Zagrebu biti krcate i nema sumnje kako će Dinamo biti favorit da dođe do pobjede, da “viktorija” ipak bude njegova i da europsko proljeće potraje najmanje do sredine ožujka.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia