24sata

‘Napali su me s leđa i udarili u glavu! Bio sam u nokdaunu...’

U SINJU Nogometni sudac Ivan Bebek bio je u diskoteci. Napali su ga na parkirališ­tu. Dobio je nekoliko hematoma i ogrebotina

- Pišu: A. BEVANDA, D. KOVAČEVIĆ, V. CVOK

Bila je to klasična sačekuša. Ne znam koliko ih je bilo. Izgubio sam svijest, rekao nam je Riječanin Ivan Bebek (42), jedan od najpoznati­jih nogometnih sudaca u zemlji, kojeg su jučer oko 4 sata ujutro napali ispred diskoteke Piccadilly u Sinju. Bebek je u nedjelju sudio dvoboj između Hajduka i Lokomotive na Poljudu koji su “bili” dobili s 3-0. Kasnije se s društvom odlučio opustiti u diskoteci. Međutim, u diskoteci su ga počeli vrijeđati. Bebek je zatražio pomoć zaštitara. Tražio je da pripaze na njega i društvo, a nakon što je zaštitar stao pokraj njih, dobacivanj­a su prestala. No po izlasku iz diskoteke nekoliko njih ga je napalo na parkirališ­tu.

- Između 3.30 i 4 ujutro sam izašao, krenuo sam 50-ak metara prema autu, a onda sam čuo galamu, psovke i dobio sam udarce s leđa. Ne znam koliko me njih napalo, jesu li što imali u rukama jer sam nakon tih udaraca pao na pod, očito sam bio u nokdaunu, izgubio sam svijest - rekao nam je Bebek i dodao:

- Nakon nekog vremena su mi prišli neki ljudi, htjeli su mi pomoći. Ustao sam se, sjeo u automobil i odvezao se do hotela u Splitu.

Bebek je. kaže, bio u šoku da nije odmah niti otišao na policiju. To je napravio tek ujutro. - Prijavio sam im sve što se dogodilo i onda smo zajedno otišli na hitnu. Imam nekoliko hematoma sa stražnje strane, ogrebotinu ispod oka, veliku čvorugu na čelu, primio sam nekoliko ozbiljnih udaraca. Ponavljam, ne znam koliko je bilo napadača, ali očito je sve bilo smišljeno i čekali su me vani da napustim klub i napali s leđa - dodao je Bebek.

Dio navijača Hajduka ogorčen je na njega zbog sudačkih repova nakon utakmica s Dinamom. Zbog toga su mu slali Dinamov šal i sljepački štap. Bio je i svjedok prije nekoliko godina na suđenju bivšem dopredsjed­niku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću, koji je 2011. od tadašnjeg predsjedni­ka Hajduka Hrvoja Maleša tražio i dobio 30.000 eura mita za “pošteno suđenje” Hajduku. Bebek je tada rekao za sebe da je najbolji sudac u zemlji. Podsjetimo, prije tri godine su u Stobreču u restoranu huligani napali sada umirovljen­og suca Brunu Marića. Tukli su ga vatrogasni­m šmrkovima, šipkama, palicama, rukama i nogama.

 ??  ?? BEBEK NA HITNOJ Nogometni sudac nam je rekao kako je dobio lakše ozljede
BEBEK NA HITNOJ Nogometni sudac nam je rekao kako je dobio lakše ozljede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia