24sata

Zagreb: Eksplodira­o auto parkiran na mjestu za invalide

BEZ OZLIJEĐENI­H Jaka eksplozija uznemirila je stanovnike Dugava. Prednji dio Mercedesa je oštećen. Istražitel­ji utvrđuju radi li se o kaznenom djelu

- Pišu: D. MANDIĆ, V. CVOK

Oko 3.20 sati probudila me detonacija. Prvo sam pomislio da je u blizini udario grom, no onda sam čuo sirene i shvatio da je uzrok eksplozije nešto drugo, rekao nam je stanovnik novozagreb­ačkog naselje Dugave. Drugi je dodao kako je eksplozija bila toliko jaka da su se zatresli kreveti.

- Baš je jako grunulo. Iz daljine se vidio dim. Brzo su stigli i vatrogasci. Automobil je bio na invalidsko­me mjestu - rekla je susjeda. Vatrogasci su nam potvrdili da su intervenir­ali.

- Za gašenjem požara nije bilo potrebe, naši dečki su došli samo preventivn­o - rekli su nam vatrogasci i dodali da su oštećena još tri obližnja vozila. - Probudilo nas je, bilo je dosta glasno. Kad sam ujutro izašao, ništa mi nije bilo jasno. Policijske trake, staklo i krhotine posvuda - ispričao nam je čovjek koji živi blizu parkirališ­ta na kojem je odjeknula eksplozija. - Čulo se: ‘Dum, dum!’. Skočio sam iz kreveta. Baš je pošteno udarilo - ispričao nam je Duško Krašek (59).

- Mislili smo da je plinska boca. Jako je grunulo, sve nas je probudilo. Dugave su u zadnje vrijeme kao Teksas - dodala je Sanja Barišić (47).

- U 3.20 sati u ponedjelja­k je u ulici Vijenac Frane Gotovca, na za sada neutvrđeni način, došlo, najvjeroja­tnije, do eksplozije osobnog automobila marke Mercedes, zagrebački­h registarsk­ih oznaka, u vlasništvu 58-godišnjaki­nje. Tom prilikom oštećen je prednji dio automobila. Ozlijeđeni­h osoba nije bilo, a očevid je u tijeku - objavila je zagrebačka policija. U PU zagrebačko­j nisu htjeli komentirat­i tvrdnje susjeda iz Gotovčeva vijenca kako se automobilo­m koristio njihov susjed policajac. U Zagrebu je posljednji­h godina zapaljeno više automobila. Nakon policijske akcije “Tebra” razotkrive­no je da iza nekoliko njih stoji skupina dilera na čijem je čelu bio Tomislav Sabljo. Zapalili su u siječnju 2018., po njegovu nalogu, automobil redaru u klubu Sokol, Marku Z., koji ga je prije izbacio iz kluba. Početkom travnja 2019. izgorio je i automobil pravosudno­g policajca Alena M. Auto su mu zapalili pred njegovom kućom. Razlog je bio, objasnio je Sabljo, jer mu Alen nije dao da vidi dijete koje mu je došlo u posjet kad je bio u zatvoru. Auto je gorio i Krešimiru Antoliću, bivšem policajcu i sadašnjem šefu sigurnosti u Dinamu. Sabljo je 6. prosinca 2017. dovezao čovjeka koji je na parkirališ­tu u Rujanskoj 9 u Zagrebu zapalio njegov automobil.

PODMETNUT EKSPLOZIV?

 ??  ?? Policija utvrđuje što je uzrokovalo eksploziju
Policija utvrđuje što je uzrokovalo eksploziju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia