24sata

Stanje u HDZ-u je loše, razmišljam da se kandidiram za predsjedni­ka

UVJEREN U SVOJU POBJEDU Tomislav Karamarko, koji je ostavku na mjesto šefa HDZ-a podnio prije točno tri godine, ponovno bi vodio stranku

-

Ja ću, ako se kandidiram, i pobijediti, uvjeren je Tomislav Karamarko, nekadašnji predsjedni­k HDZ-a, koji je jučer u Kninu dao do znanja da bi se ponovno mogao kandidirat­i za nekadašnju funkciju.

Kako je pojasnio, na to ga je razmišljan­je potaknulo stanje u stranci, kao i loš rezultat na izborima za EU parlament.

- Ne procjenjuj­em da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore te mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv - rekao je jučer Karamarko. Smatra da je vrh HDZ-a “dislociran od stranačkog tijela” i da “vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci”. O izborima za predsjedni­ka Hrvatske, rekao je za Večernji list, ne razmišlja, dok će odluku o kandidatur­i za čelno mjesto u stranci objaviti uskoro. Mogućnost Karamarkov­e kandidatur­e za predsjedni­ka HDZ-a komentirao je jučer za Jutarnji Vladimir Šeks.

- On je najmanje pozvan da procjenjuj­e stanje u HDZ-u. Njegovi izgledi da uspije pobijediti na izborima su dvije nule - rekao je Šeks. Karamarko je ostavku na mjesto predsjedni­ka HDZ-a podnio u lipnju 2016. godine, pojašnjava­jući kako to ne radi zbog političkog pritiska. Ostavkom stranci daje vjetar u leđa, poručio je tad. A zapravo je Povjerenst­vo za odlučivanj­e o sukobu interesa prije tri godine utvrdilo da je bio u sukobu interesa jer je njegova supruga Ana Karamarko imala ugovor s tvrtkom Josipa Petrovića, savjetniko­m MOL-a te da je on iznosio prijedloge za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om. Ustavni sud je u srpnju prihvatio njegovu tužbu protiv te odluke pa se Karamarko odmah politički reaktivira­o. (bmp)

 ??  ?? Rekao je da ne razmišlja o izborima za predsjedni­ka Hrvatske
Rekao je da ne razmišlja o izborima za predsjedni­ka Hrvatske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia