24sata

MAĐARI MORAJU‘ PASTI’: NEKA SEPONOVI 1963.

LIVI OSTAJE U DINAMU Veliko pojačanje uoči utakmice s Ferencvaro­šem, Dominik Livaković potpisao je novi petogodišn­ji ugovor

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Neka se ponovi 1963. godina. Tad je Dinamo predvođen svojim velikanima, Slavenom Zambatom i Štefom Lamzom eliminirao Ferencvaro­š. Igralo se polufinale Kupa velesajams­kih gradova, Dinamo je u Budimpešti pobijedio 1-0, a u Zagrebu 2-1. Mađari su, dakle, tad bili “mušterija” zagrebačke momčadi.

U večerašnji sraz Dinamo ulazi kao veliki favorit. Koeficijen­t na pobjedu hrvatskog prvaka je 1,50, na Mađare čak 7,50.

- Oni su jako opasni iz prekida. Igraju tvrdo, fizički su jaki. Agresivni su, a pokušavaju kroz igru doći do rezultata. Moramo biti i bit ćemo potpuno spremni - rekao je u najavi utakmice trener Nenad Bjelica.

BJELICA DOBRO ZNA SUCA

On je prije šest godina prvi put izborio nastup u eliti, lani u prvom pokušaju nije uspio s Dinamom, ali svjestan je kako ima veliku priliku. Realno, ždrijeb se “modrima” otvorio. Razlog za optimizam je i sjajna forma u kojoj su “modri” na samom početku sezone. Doista, odigrali su nekoliko sjajnih utakmica. A i Bjelica ima na raspolagan­ju gotovo sve svoje najjače adute.

- Neće biti velikih iznenađenj­e, imao sam prije posljednje­g treninga dvije-tri dvojbene pozi

cije - rekao je Bjelica koji uoči Mađara nije mogao poželjeti bolje pojačanje. Dominik Livaković potpisao je novi ugovor do 2024. godine, a to mu osigurava plaću od 600.000 eura godišnje. Paweł Raczkowski iz Poljske je glavni sudac večeras u Maksimiru. On i Bjelko se poznaju iz poljske lige, kad je trener Dinama vodio Lech iz Poznanja. Zadnji je put ovaj sudac Bjelici i njegovoj momčadi sudio u veljači 2018. godine. Lech je pobijedio Pogon 2-0. U sastavu Lecha bio je

Mario Šitum, a strijelac je bio Emir Dilaver. U napadu Pogona igrao je Lukasz Zwolinski, danas napadač Gorice. Dilavera sada neće biti zbog ozljede gležnja. Kevin Theophile-Catherine nije se do kraja oporavio pa će stoperski par ponovno biti Perić i Lešković.

PETKOVIĆ U NAPADU

Zasad su ove sezone izgledali jako dobro. Dani Olmo počeo je utakmicu protiv Gorice te će, prema svemu

sudeći, i večeras zaigrati od prve minute. Dva gola i dvije asistencij­e, protiv Saburtala i Gorice. Hajrović i Oršić bit će na krilima, a u vrhu napada se Nenad Bjelica ipak odlučio za Brunu Petkovića. Mario Gavranović počeo je utakmice protiv Saburtala, ali je Petković u oba sraza ušao s klupe i zabio po gol. I Bjelica je svjestan kako je u boljoj formi od Gavre na početku

sezone.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia