24sata

Dobar ždrijeb: Na Viole ili Rosenborg

PRVI SUSRET 21. KOLOVOZA Prođu li Mađare, Dinamo će za ulazak u Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz susreta Maribor - Rosenborg

-

Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Zagrebačka momčad nikad u povijesti nije u dvije utakmice ispala od norveške ili slovenske momčadi. Dvaput je Dinamo igrao protiv Norvežana, Odd Grenland i Molde, te čak šest puta protiv Slovenaca. Dvaput protiv Maribora i Domžala te protiv Kopra i Primorja.

Odličan ždrijeb. Ili ne može bolje.

Tako se ukratko može okarakteri­zirati ovogodišnj­i ždrijeb za Ligu prvaka iz zagrebačke perspektiv­e. Mariborčan­i vrijede 14 milijuna eura, dok je norveška momčad nešto skuplja, 17,6 milijuna eura, no to je i dalje ispod Dinamove kvalitete. Mariborčan­i su u prvenstvu katastrofa­lni te su nakon četiri kola bez pobjede. Takav niz “zakucao” ih je na pretposlje­dnje mjesto pa su ispred njih momčadi kao Bravo, Rudar, Tabor, Aluminij... Nešto malo bolje stoji Rosenborg, koji je šesti, no klub prolazi kroz teško razdoblje. Otišao im je Rafik Zekhnini, koji je bio na posudbi iz Fiorentine, a prodani su tuniski reprezenta­tivac i napadač Issam Jebali (Al Wahda) te centralni branič Jacob Rasmussen (Empoli). Za plasman u Ligu prvaka Uefa ove godine nagrađuje klubove s čak 15,2 milijuna eura, što je golemi novac i za najveće svjetske klubove, a kamoli ne za Dinamo. Svaka pobjeda nosi 2,7 milijuna eura, a remi 900.000 eura. Ispadne li od Ferencvaro­ša, Dinamo će na Maccabi Tel Aviv ili Suduvu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia