24sata

NISU BILI BOLJI JOS OD 2006.

START IZ SNOVA Hajduk u prva tri kola ima tri pobjede i još nije primio niti jedan gol

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Maksimalni bodovni učinak iz tri kola, bez primljenog i čak osam postignuti­h golova, i to od šest različitih strijelaca, epilog je najboljeg starta Hajduka u prvenstvo još od 2006. godine, kad je Zoran Vulić nanizao sedam početnih pobjeda. Sjajan ulaz u sezonu imao je i Stanko Poklepović 2010. godine, prvi poraz upisao je tek u 12. kolu u Vinkovcima, tri uvodne pobjede upisao je i Marijan Pušnik u ljeto 2016., no to su bili susreti prvog, trećeg i četvrtog kola, a naknadno odigrani susret drugog kola s Dinamom su izgubili .... Bilo je još dobrih ulazaka u sezonu, no nijedan kao Vulićev 2006. i ovaj Burićev sad.

A veže ih i još jedan kuriozitet, naime, oba su lišena europskih obaveza. Preciznije, prije 13 godina prvi i jedini put u novijoj povijesti Hajduk nije igrao Europu jer su prethodno prvenstvo završili peti, a ove su godine ispali nakon povijesne blamaže protiv Gzire prije nego što je prvenstvo i započelo. - Igranje europskih utakmica i putovanja uzimaju danak, no smatram kako nije toliki problem igranje europskih utakmica koliko širina kadra. Mi smo tad imali širok kadar i svaki izostanak bismo pokrili jednako kvalitetni­m igračem. Vidjelo se to i na pripremama i kasnije tijekom sezone. Da smo i igrali Europu, ne bi to imalo utjecaja – kaže Mladen Bartolović, član Vulićeve momčadi iz 2006. i nastavlja:

- Uzmite, primjerice, Dinamo. Imaju praktično dvije podjednake momčadi i zbog toga dobro guraju na oba fronta, na njima se ne osjeća ni umor ni zasićenje.

Sljedeći susret Splićani igraju u Koprivnici protiv Belupa.

U FORMI SU

 ??  ?? Hajduk nakon tri kola ima 9 bodova
Hajduk nakon tri kola ima 9 bodova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia