24sata

MACˇAK POSTAO BARBI...

... kao mali volio se igrati ‘Barbikama’, pa su domaći dizajneri kreirali lutku po njegovu liku

- Pišu: LUCIJA PTIČAR, KARLA RUMORA

Obožavao sam Barbike kao klinac, tad su me dečki čudno gledali što se igram s njima, a danas kad se igram sa živim Barbikama su ljubomorni, nikad zadovoljni, kroz šalu nam priča Marko Grubnić (37). Stilist je dobio čast da mu dizajneri Vjeko Mandić i Silvija Talan napravelut­ku sličnu njemu. Grubnić je oduševljen njihovom kreacijom. - Prvo sam mislio da je šala jer su Barbie i Ken statusni simboli te nije mala stvar kad netko napravi tu kultnu lutkicu upravo po tebi. S nevjericom sam primio vijest, a kad sam vidio Kena napravljen­og po meni, bio sam sretan. Jako sam zadovoljan kako izgleda, isfuran je poput mene - uvjeren je Marko. Smatra kako je Ken koji sliči njemu moderan, a posebice zato što na sebi ima traperice, tenisice i torbicu modnog brenda Moschino.

‘TATA MI JE KUPOVAO LUTKE’

- Ali tu je i bijeli šešir koji obožavam - dodao je stilist uz smijeh. Koliko je privržen lutkama govori i činjenica da se odmalena rado igrao s njima. - Roditelji su meuvijek puštali da budem to što jesam. Nikad me nisu sputavali niti mi nametali nešto što bi društvu bilo prihvatlji­vo, pa tako nisu imali ništa protiv što je moj odabir bio da se igram s lutkama - iskreno je rekao. Objasnio je kakomu je jasno da je njegovživo­tni poziv bio zacrtan od malih nogu. - Čak i moj otac, koji je tradiciona­lan muškarac, nije imao ništa protiv. Često bi mi s puta donio novu lutku. Odmalena sam znao štoje dobro i original, tako da sam se igrao uvijek s pravim Mattelovim Barbikama, nikakve druge verzije nisu dolazile u obzir - rekao je. Smatra da može biti primjer roditeljim­a da puste svoju djecu da budu što jesu i da ih ne sputavaju.

- Što god ljudi mislili o meni, izrastao sam u sretnu osobu koja ne zna štoje mržnja i voli život, u osobu širokih vidika koja nikoga ne osuđuje i ne upire prstom ni u koga. Moja sloboda i odgoj, pa vjerojatno i te Barbike, od mene su napravili osobu kakva sam danas, pozitivna, puna suosjećanj­a i ljubavi - smatra. Otkrio je kako u djetinjstv­u lutkama nije sam izrađivao odjevne kombinacij­e, nego im je kupovao odjeću i slagao stylinge. Osim lutaka, Marko ističe da on ima svoju živu Barbiku, najbolju prijatelji­cu Maju Šuput (39), te da mu je žao što i ona nema svoju lutku.

- Sve onošto sam izvodio kao dijete na lutkamadan­as radim s Majom. Prošlo ljeto sam je doslovno obukao kao Barbie- otkrio je Marko, koji će svoju repliku sponosom čuvati za svoju djecu. Vjeko Mandić, menadžer Plastičnih & Drastičnih, koji su Marku napravili lutku, kaže da su ga odijevali čak tri sata.

ODIJEVALI SU GA TRI SATA

- Taj Ken je sličio Marku. Nazvali smo ga i pitali dopuštenje za imitaciju te je pristao. Potrudili smo se. Ipak je on karakteris­tičan, nismo ga mogli odjenuti u nešto bez veze. Pazili smo na detalje i ugradili mu kosu - rekao je Vjeko za 24sata, kojega su zbog opisa posla prozvali i Kenadžer. Na jesen će snimati i sapunicu koju će prikazati na Instagramu po uzoru na meksičke sapunice. Željeli bi ostvariti 20-ak suradnji, a dosad su napravili lutku Andreje Andrassy, Lane Jurčević...

 ??  ??
 ??  ?? PONOSAN Grubnić je zadovoljan lutkom i smatra da je moderna
PONOSAN Grubnić je zadovoljan lutkom i smatra da je moderna
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia