24sata

24.000 ŠEST PREKRŠAJA, A 81.500 KN KAZNI

STROŽI ZAKON U Koprivnici su dvojica ukupno dobili 37.300 kn kazne. Jedan od njih je ostao i bez vozačke na čak dvije godine

- Pišu: ŽELJKO RUKAVINA, IVAN GRGAT, IVAN PAVIĆ

Novi rigoroznij­i Zakon o sigurnosti cestovnog prometa, koji donosi veće i strože kazne za prekršaje, već je pet dana u primjeni, ali vozače kao da to baš i nije diralo previše. Šestorica njih su ovoga vikenda napravili prekršaje pa će stroži zakon sigurno pamtiti godinama.

Najviše posla su imali koprivničk­o-križevačka policija i Prekršajni sud u Đurđevcu. Naime, u subotu je na cesti Koprivnica - Peteranec 20-godišnjak skrivio prometnu nesreću. Nije imao položen vozački ispit, a automobil Volkswagen kojim je upravljao nije bio registrira­n ni osiguran. Uz to, još je i napuhao 1,23 promila. Dobio je 15 dana zatvora uvjetno, zabranu upravljanj­a motornim vozilima B kategorije na šest mjeseci i 13.300 kuna kazne. Međutim, istog dana je njegov rekord skinuo 50-godišnjak u Bilogorsko­j ulici u Koprivnici. On je vozio auto dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Prekršajni sud ga je kaznio s čak 24.000 kuna i zabranom upravljanj­a motornim vozilima B kategorije na dvije godina. To je ujedno i najveća kazna napisana ovoga vikenda. Posla su imali i požeško-slavonski policajci. U ponedjelja­k su u Požegi policajci zaustavili 67-godišnjaka koji je vozio čak 31 kilometar na sat iznad dopuštene brzine. Napuhao je čak 3,23 promila u krvi. Oduzeli su mu vozačku na tri mjeseca, na nju odmah upisali 12 kaznenih bodova, a njemu uručili kaznu od 16.000 kuna. Istog dana na cesti Ovčare - Vetovo presretač je snimio 29-godišnjaka u autu njemačkih registraci­ja. Vozio je 151 km/h na dijelu gdje je dopušteno 90. Napuhao je 1,41 promil i dobio 10.000 kuna kazne. U Puli je policija zaustavila pijanog Slovenca koji je prošao kroz crveno. Napisali su mu kaznu od 13.200 kuna. Na autocesti A3 presretač je snimio Mercedes švicarskih registraci­ja. Vozač je dobio 5000 kuna kazne.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia