24sata

Ščepali piromana: Palio po Dalmaciji

DVA POŽARA Policija ga je privela zbog podmetanja dvaju požara u Kominu pored Ploča. Zadržan je na liječenju u splitskoj bolnici

- Pišu: DENIS MAHMUTOVIĆ

PODMETANJE VATRE

Uhićen je 42-godišnjak zbog sumnje da je podmetnuo dva požara u nedjelju u Kominu pored Ploča. Policajci iz Ploča uočili su muškarca za kojeg je kriminalis­tičkim istraživan­jem utvrđeno da je na dva mjesta namjerno zapalio travu i nisko raslinje. U prvom požaru, koji je izbio oko 10.45 sati, spaljeno je oko 3000 četvornih metara. Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta kasnije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, uništio je oko 4000 četvornih metara. Zahvaljuju­ći vatrogasci­ma i mještanima, oba požara su vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijaln­a šteta. Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičen­i muškarac prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, protiv njega se nadležnom državnom odvjetništ­vu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u dubrovačko-neretvansk­oj policiji.

Ovo nije bio jedini požar u posljednji­h nekoliko dana u Dalmaciji. Jedan je buknuo u nedjelju navečer iznad Omiša. Vatrogasci su ga ubrzo ugasili. Kažu da nije bilo ozlijeđeni­h i da je gorjelo nisko raslinje. Dan ranije je na splitskom Peristilu buknuo požar u prostoru iznad bivšeg ureda Splitske banke.

Zapovjedni­k smjene JVP-a Split Predrag Goleš rekao nam je kako je u gašenju požara sudjeloval­o 15 vatrogasac­a s četiri vozila. Sukljao je gusti crni dim, ali vatrogasci su ubrzo uspjeli staviti vatru pod kontrolu, a potom i ugasiti požar. Prostorima koji su gorjeli koristi se Institut “Ivo Pilar”. U požaru su uništeni jedno računalo i nekoliko knjiga.

Ulazna vrata bila su razbijena pa policija sumnja na provalu.

 ??  ?? Opožareno je oko sedam tisuća četvornih metara u blizini Ploča
Opožareno je oko sedam tisuća četvornih metara u blizini Ploča

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia