24sata

‘Umjesto kuhinje kupio sam si brod’

SUPRUGA SE NIJE LJUTILA Jurica Brzić vidio je oglas za brod i potrošio novac za pločice, bijelu tehniku...

- Piše: MARE KNEŽEVIĆ

Trebali smo kupiti kužinu, kuhinju, kako hoćete. Skupili smo novac, trebalo je i pločice promijenit­i, nove aparate kupiti, sve živo... Rekao nam je to Jurica Brzić (46), čiji brod u biogradsko­j marini imenom plijen pozornost. Naime, zove se “Umisto nove kužine”.

- I onda sam vidio oglas za brod. I otišao ga kupiti bez da sam ženi rekao. Ljutila se sat vremena i onda ju je prošlo. Pričao sam joj o brodu, o nama, o moru, i sve se smirilo. Puno nam je lipih momenata dao brod, to su stvari koje se ne mogu platiti - kaže Jure, koji je inače zaposlen kao zapovjedni­k jahte. Kad nije na jednom, onda je na drugom brodu. Ovaj manji, model Galeb dug 6,75 metara proizveden je u Vodicama.

- Svaki slobodan trenutak ljeti smo na brodu, a ako nam je cijeli vikend pred nama, u petak popodne smo tu, ukrcavamo se i krećemo. Guštamo s djecom, vratimo se odmorni. Rekla mi je žena, kad ste me zvali, da bi ovakvu ‘glupost’ kupovine broda uvijek ponovila - dodaje Jure, koji živi u obližnjem Sv. Filipu i Jakovu te na posao u Biograd najčešće ide biciklom. Ima četvero djece te najviše voli svoju obitelj i prijatelje. S prijatelji­ma se

ATRAKCIJA U BIOGRADU

stalno druže, često netko fali, ali nastoje se svi naći.

- Kao ekipa smo Zloćkići, više ne znam tko nas je tako nazvao. I ime broda je nastalo kao interna šala, za naše prijatelje, i čekali smo njihovu reakciju. U međuvremen­u, u ove tri godine nema onoga tko prođe kraj broda da se ne nasmije kad vidi natpis. Baš kao i čovjek kod kojega smo napravili naljepnicu s imenom, to je bio šou - kaže. Zimi brodom idu na lignje i zubace koje Jure lovi kao pravi majstor. Gitara je uvijek na brodu, hladnjak pun pića, spreman za polazak u svakom trenutku. - Ono za što se treba pobrinuti su dobra volja i društvo - dodaje.

 ??  ?? Jurica je brod nazvao ‘Umisto nove kužine’
Jurica je brod nazvao ‘Umisto nove kužine’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia