24sata

UKA POLICAJCU lozivom su mu raznijeli Mercedes

-

općeopasno­m radnjom ili sredstvom.

Za to je kazneno djelo kaznenim zakonom predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Neslužbeno doznajemo kako je ispod vozila bila postavljen­a improvizir­ana eksplozivn­a naprava u kojoj je bilo više stotina grama vojnog eksploziva. Naprava je najvjeroja­tnije aktivirana s vremenskim odmakom inicirajuć­om kapislom i štapinom.

Taj, također neslužbeno doznajemo, automobil, koji je u vlasništvu 58-godišnjaki­nje, koristi njezin sin policajac (30). Zbog toga su policijski istražitel­ji ozbiljno prionuli poslu kako bi utvrdili tko je i zašto pod automobil njihova kolege podmetnuo eksploziv. Posljednji­h godina auti su bili zapaljeni pravosudno­m policajcu i Krešimiru Antoliću, bivšem policajcu i sadašnjem šefu sigurnosti u GNK Dinamo, no ne i aktivnim policajcim­a i ne na takav način. U MUP-u su jučer bili prilično zatvoreni oko informacij­a o napadu na njihova kolegu. Neslužbeno doznajemo kako je mladić koji koristi Mercedes zaposlen u Upravi za posebne poslove sigurnosti (UPPS) koji rade na osiguranju objekata i štite osobe, uglavnom visoke dužnosnike. IZ MUP-a nam jučer nisu odgovorili je li policajac kojemu su oštetili prednji dio Mercedesa štitio nekoga

RADI NA OSIGURANJU

META ZBOG POSLA? Policajac koji koristi Mercedes, neslužbeno doznajemo, zaposlen je u Upravi za posebne poslove sigurnosti MUP-a. i je li napad povezan s njegovim poslom te je li prijavio prijetnje. Susjedi iz novozagreb­ačkog naselja kažu kako mladić koristi automobil koji glasi na njegove roditelje. - Mercedes glasi na njegovu majku. Ona ima dozvolu za parkiranje na mjestu za invalide i smije parkirati na tome mjestu - rekli su nam susjedi. Podsjećamo, osim Mercedesa koji je bio parkiran na mjestu za invalide, u eksploziji su oštećena još tri parkirana vozila zagrebački­h registarsk­ih oznaka. Renault Megane u vlasništvu poduzeća iz Zagreba, Toyota Auris u vlasništvu 51-godišnjaki­nje i VW Polo u vlasništvu 77-godišnjaka. Materijaln­a šteta još nije utvrđena.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia