24sata

BEBEKOV OTAC: IVANA SU U SINJU MOGLI UBITI

TROJICA NAPADAČA Mislim da su bila trojica, oporavljam se. Boli, ali malo sam bolje, rekao nam je jučer napadnuti sudac Ivan Bebek

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Pa ti su huligani mogli imati i nož, bejzbol-palicu, kad su napali mojeg Ivana. Mogli su ga ubiti u Sinju, strašno je to što se dogodilo, šokiran je otac napadnutog nogometnog suca Ivana Bebeka, Veselko.

I sam je Veselko bio nogometni sudac, ali u njegovo vrijeme ovakve se stvari nisu događale. - Tad bi domaćini dočekali suce, počastili bi ih i sve bilo u redu. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kad me Ivan nazvao i rekao mi da je napadnut. Ne mogu vjerovati kolika je količina mržnje i frustracij­e u tim ljudima - rekao je Veselko, koji ne dvoji da su napadači na Ivana simpatizer­i Hajduka. - To je svima jasno, pa što im je moj Ivan skrivio? Zašto napadaju njega? Ako je netko svoj, onda je on. Pa dao bi taksu sa svake utakmice u humanitarn­e svrhe, samo da na travnjaku sve prođe u redu i dobro odsudi - kaže nam Veselko, koji je iznenađen mlakom reakcijom HNS-a, a također zamjera i Hajduku što je izostala reakcija. - Hajduk je morao osuditi napad na Ivana, a HNS je reagirao baš mlako. Pa oni su trebali biti odlučniji, kao i cijela sudačka organizaci­ja. Jednostavn­o, trebali su jasno i glasno poručiti da nitko od sudaca neće više suditi Hajduku dok se ne nađu krivci, oni koji su s leđa napali Ivana - poručio je Veselko Bebek.

TRI NAPADAČA NA BEBEKA

Riječki sudac koji je u nedjelju sudio dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu napadnut je u noći na utorak ispred diskoteke Piccadilly u Sinju. S Ivanom smo se čuli u ponedjelja­k navečer, a javio nam se i jučer ujutro. Svjestan je kako je mogao dobiti i teže ozljede.

- Mislim da su bila trojica napadača. Oporavljam se, boli me još, ali malo sam bolje. Žilav sam ja - kratko nam je jučer rekao Ivan. O napadu u ranim jutarnjim satima pričao je dan ranije. - Između 3.30 i 4 sata izašao sam iz kluba u Sinju. Krenuo sam 50-ak metara prema autu, a onda sam čuo galamu i psovke te sam dobio udarce s leđa. Ne znam jesu li što imali u rukama, jer sam pao na pod. Očito sam bio u nokdaunu, izgubio sam svijest - rekao nam je Bebek i dodao:

- Nakon nekog vremena su mi prišli neki ljudi, htjeli su mi pomoći. Ustao sam se, otišao u automobil i odvezao do hotela u Splitu. Policiji, koji traga za napadačima, sve je prijavio nekoliko sati kasnije.

MARIĆA NAPALI U STOBREČU

- Nisam odmah išao na policiju, valjda od šoka zbog toga što se dogodilo, nego sam otišao u hotel i ujutro, kad sam se probudio, otišao na policiju. Prijavio sam im sve i onda smo otišli na Hitnu. Imam nekoliko hematoma sa stražnje strane, ogrebotinu ispod oka, veliku čvorugu na čelu, primio sam nekoliko ozbiljnih udaraca - dodao je jedan od najpoznati­jih hrvatskih sudaca. Njegov otac Veselko je ogorčen zbog napada, a ostaje pitanje hoće li Ivan nakon ovoga više ikad suditi domaću utakmicu Hajduka. Realno, više ne bi smio biti delegiran na utakmicu u Splitu, ali o tome ne odlučuje. Za njega se izlazak s prijatelji­ma pretvorio u noćnu moru. Baš kako se u noćnu moru prije nešto manje od tri godine pretvorio ručak Brune Marića s prijatelji­ma u restoranu u Stobreču. - Ručali smo ribu, bili smo gotovo sami u tom restoranu u Stobreču. U jednom sam ih trenutku spazio kako dolaze. Odmah mi je bilo jasno da će biti nevolja pa sam ustao, ali da će baš navaliti na nas šipkama, bokserima i onim metalnim dijelom vatrogasno­g šmrka... Tome se stvarno nisam nadao - govorio je Marić o tom napadu.

U bolnici su mu rezali vjenčani prsten.

 ??  ??
 ??  ?? Ivan Bebek snimljen nakon napada kod liječnika
Ivan Bebek snimljen nakon napada kod liječnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia