24sata

OLPHO I JA SI BAS RO PRISTAJEMO

ČAROLIJA S REKLAMA MACHO MAN Vremešni maneken koji je zaludio Hrvatice snima sa Zvonom Vucković, s kojom se druži i privatno

- Piše: TATJANA PACEK

Model s kojim sam snimala u Barceloni je Rodolpho von Blom. Francuz koji živi u Barceloni, kaže nam Zvončica Vucković (62). Naša najstarija manekenka s njim je snimila kampanju za španjolsko­g dizajnera visoke mode Xsaviera Gonzalesa. Upoznali su se u Švedskoj na snimanju za novogodišn­ji katalog njihove robne kuće.

- Doputovala sam u Stockholm i drugi dan za doručkom u hotelu vidim sijedog dugokosoga gospodina. Pored svih poslovnjak­a u odijelima bilo mi je jasno da je on moj partner u katalogu - prisjetila se. Doručkoval­i su zajedno i otišli na snimanje. Nakon toga su odradili još nekoliko snimanja jer, kaže, očito dobro pristaju jedno uz drugo.

I privatno su se sprijatelj­ili, veže ih mnogo zajednički­h stvari.

UŽIVA S UNUKOM U TURSKOJ

- Obožavamo konje i dobro jašemo. Volimo kuhati, putovati, imamo smisla za unutarnje uređenje. Odlično se slažemo. Njegov najbolji prijatelj kaže da smo kao brat i sestra kaže Zvončica. Fotografij­e na kojoj su sretni, nasmijani i sijedi potpisala je sa Silver Model jer su, kaže, oboje sijedi. Poruka je, ističe, jednostavn­a. “Možemo biti stariji i sijedi, ali i sretni i nasmijani. Ljudi bi stvarno trebali uživati kad odu u mirovinu i pređu 60.”. Nakon što su završili kampanju, Zvona se s prijatelji­ma i unukom Edoardom odmara u Turskoj. Sviđa joj se to malo zabačeno selo kraj Antalije.

U RUJNU ĆE SNIMATI FILM

Čeka i odgovore s nekoliko kastinga koje je odradila prije odmora. Sretna je kad nakon napornih snimanja uspije ostati dan-dva dulje i obići grad, muzeje i katedrale te probati lokalne namirnice. Prije Barcelone, koji joj je šesti veći projekt odrađen ove godine, snimala je u Palmi de Majorci editorijal za jedan finski časopis. Tajanstven­o najavljuje da će u rujnu na jednom od naših otoka snimati i film. Više od toga, kaže, ne smije reći. Iako ima zavidnu karijeru, ističe da joj se svijet otvorio tek u 40-ima. S 35 godina ošišala je kosu na centimetar i pustila da vidi što će izrasti. Željela je prestati bojiti kosu i biti prirodna. Sijeda kosa danas je njezin prepoznatl­jiv znak. Bilo je tad, kaže, reakcija - užasnih. – Govorili su da ću izgledati starija sa sijedom kosom, da ću se morati jako šminkati – prisjeća se. Andrea Vrban iz Milana vidjela je njezine fotografij­e. Radili su editorijal sa sijedim gospođama raznih dobi, pozvala je Zvončicu da im se pridruži i tu je krenulo. Potom su te fotografij­e osvanule i u Parizu pa su je zvali i u Francusku. Tad se posao zakotrljao.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia