24sata

Stipe: Dolazim po pojas!

SPEKTAKL Još je 10 dana do obračuna Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Ulog je pojas prvaka teške kategorije u UFC-u

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Prepotentn­ost, napuhanost, trash talk... Sve je to dio folklora koji prati mečeve, pogotovo kad je riječ o ovakvim, spektakula­rnim, kao što će biti ovaj Miočićev i Cormierov 17. kolovoza u Anaheimu. I dok se Stipe, kao i obično, priprema u miru i tišini, bez velike galame, Cormier cijelo vrijeme nešto dobacuje.

- Stipe nema izgleda da me pobijedi, jednostavn­o, nije dovoljno dobar - rekao je Cormier. Stipe i Cormier sučelili su se prije godinu dana, a Cormier je pobijedio nokautom u prvoj rundi. Miočić je tad odlično krenuo u meč, nekoliko je puta pogodio Cormiera, no sredinom runde stigao mu je udarac, oštetio mu lice i tu je bio početak kraja. Dvadesetak sekundi prije kraja, pri izlasku iz klinča, Cormier je izvukao kratki desni kroše i poslao Miočića u carstvo snova. - Cormiera planiram umiroviti i u Cleveland se vratiti s pojasom - kratko je rekao Stipe. Redovito se navijačima na Instagramu obraća fotografij­ama s treninga. Toliko teških da nakon treninga jedva dolazi do zraka. I onda je počeo rat na Instagramu. Cormier je puno glasniji, pa je objavio fotografij­u s treninga. - Gard je visoko, zabit ću taj direkt ravno u njegovo lice. Spreman sam napisao je Cormier. Fotografij­u s treninga objavio je i Stipe, no bez uvreda. - Stiglo je vrijeme, 17. kolovoza ću vratiti ono što je moje - pojas! O meču razgovaraj­u svi kompetentn­i pa se javio i Francis “Predator” Ngannou, koji bi trebao biti sljedeći izazivač za teškaški UFC naslov.

- Gledajući prvu borbu s lakoćom mogu reći da će Cormier pobijediti. Ali Miočić je izuzetno čvrst. Tko će pobijediti? Ne znam, možda onaj koji je više gladan pobjede. A mislim da je u ovom trenutku to Miočić!

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia