24sata

BIO BOLJI OD RONALDA, A SAD SJEDI U ZATVORU

NIJE SVE U TALENTU Pablo Paim (31) bio je najbolji u generaciji Sportinga, a sad je uhvaćen s 12 grama kokaina. U zatvoru je

- Piše: ZDRAVKO BARIŠIĆ

SJAJAN START

Ako mislite da sam ja dobar, pričekajte Fabia Paima, rekao je Cristiano Ronaldo 2003. godine, kad je dolazio u Manchester United, najavljuju­ći nogometnog talenta koji će poharati Europu. Pablo Paim je tad imao 15 godina, u borbi između Reala, Barcelone i Chelseaja pobijedili su Londonci i doveo ga je Luiz Felipe Scolari. Očekivanja su bila strašna, njegovi dresovi planuli su preko noći...

Ali onda...

- Mogao sam sve što i Ronaldo, neke fore je učio od mene. No on je imao radnu etiku, ja nisam - priča Pablo Paim.

IMAO NAJBOLJEG MENADŽERA

Na Otok ga je doveo Jorge Mendes, jedan od najboljih menadžera na svijetu, koji se brine samo o igračima za koje možete biti sigurni da će uspjeti. No u slučaju Paima i on se, baš kao i Ronaldo, zeznuo. U Chelseaju nije uspio, vratio se u Sporting, gdje su njegovu ludu glavu na vrijeme uočili i otpustili ga. Igrao je potom na Malti, u Luksemburg­u, Kataru, Angoli, promijenio je 19 klubova, a karijeru završio u zatvoru. Umjesto lopte, odlučio se za kokain, a policija ga je uhvatila s 12 grama “bijelog”. Prijeti mu pet godina zatvora.

SAMO SAM SE GLUPIRAO

- Žalim li? Ha, mogao sam biti najbolji nogometaš na svijetu. Pitajte Ronalda, on je to davno rekao. Kad bih mogao vratiti vrijeme, bio bih strpljivij­i. Imao sam previše slobodnog vremena i više sam se glupirao misleći da je talent dovoljan za uspjeh - rekao je Paim, dotaknuvši se opet Ronalda.

- Imao sam bolju tehniku, uspoređiva­li su me s Figom, no Ronaldo je imao ono što ja nisam - čeličnu volju. On je samo trenirao, radio, jer je znao da je to put do uspjeha. Ja sam se glupirao i na kraju sve upropastio - kaže Paim.

Danas Cristiano Ronaldo broji milijune u Juventusu, vitrine puni trofejima (Liga prvaka, Serie A, Premier liga, La Liga, Zlatne lopte), a Paim leži u zatvoru i čeka presudu.

 ??  ?? U Chelsea je stigao kao velika zvijezda, tražio ga je Scolari
U Chelsea je stigao kao velika zvijezda, tražio ga je Scolari

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia