24sata

Prijavili ga zbog videa dječaka koji viču ZDS

OBVEZA Moja je obveza bila objaviti snimku kako se djecu uči govoru mržnje, kaže Grbin

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Zbog snimke mladih nogometaša, koji u društvu starijeg muškarca, uzvikuju “Za dom spremni”, a koju je zastupnik Peđa Grbin (SDP) objavio na Facebooku, očitovanje je od njega zatražila Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Nitko nije reagirao na ustaški pozdrav koji uzvikuju maloljetni­ci u društvu trenera, no reagirala je Agencija na predstavku pravobrani­teljice za djecu i roditelja maloljetni­ka, koji su kao nogometna momčad bili na turniru u Barceloni. Grbin nije iznenađen.

- Na snimci koju sam objavio vidi se trener, kojem su djeca povjerena na čuvanje i odgoj, kako ih uči govoru mržnje. To za mene nije Hrvatska u kojoj želim živjeti. Smatrao sam obvezom snimku objaviti kako bi se vidjelo da govor mržnje, ustašluk i fašizam nisu stvar prošlosti nego nažalost još uvijek žive među nama - rekao je. Idući tjedan će Agenciji dostaviti očitovanje. - Poručujem svima koji relativizi­raju Skeju i slične karikature da se ne iznenade ako sutra 20 godišnjaci u crnim uniformama budu defilirali Zagrebom ili nekim drugim hrvatskim gradom - zaključio je. Na društvenim mrežama reagirali su SDP-ovci. - Izgleda da u Hrvatskoj vrijedi ZDS naprijed, svi koji ukazuju na trend relativiza­cije ustaštva STOJ - piše Željko Jovanović. Arsen Bauk pak ističe: “Nakon pisma Grbinu logično je da A.Z.O.P. promijeni ime u A.ZDS.O.P.”

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia