24sata

Više su me bez pitanja za grudi i stražnjicu hvatale žene jer je kružio mit da sam lezbijka, otkriva nam Kristina Šalinović.

-

Na jednom partyju upoznala je moćnog direktora jednog magazina, koji joj je ponudio “pomoć oko karijere modela u zamjenu za večeru u sobi i još neke stvari”. - Bilo je odmah jasno o čemu govori - rekla je Šalinović, kojoj je najvažnije što je zadržala dostojanst­vo i što će mlade djevojke koje ju prate, kao i svoju buduću djecu, jednog dana moći bez srama pogledati u oči. Sretna je što ima dosta djevojaka koje su slijedile njen primjer i ostale su “svoje”.

- Ja sam stala iza sebe i svojih uvjerenja, a mnoge popuste i zažale, jer jednom kad se zna što si sve spreman raditi, taj biljeg te slijedi zauvijek - rekla je sad već bivša manekenka.

Do 18. godine nije čak htjela ni skinuti se u kupaći kostim na plaži jer se sramila svog tijela. Kupala se u majicama i muškim bermudama.

IMALA ČUDAN PALAC

Jednom je izgubila posao jer su joj rekli da ima čudan palac, iako je nekoliko tjedana prije izašla na naslovnici cijenjenog talijansko­g magazina za nakit i tada, očito, nije imala “čudan palac”. Čak su joj znali reći da ima preveliku guzu i da mora smršavjeti. Jedna je od rijetkih manekenki bez dlake na jeziku koja je otvoreno rekla i koliko je zarađivala.

- Nekad su modeli za reviju dobivali od pet do deset tisuća eura. U ‘moje vrijeme’ ta je cifra bila od tri do pet tisuća, a danas se cijene po reviji vrte od 500 do najviše 1500 eura – rekla je Kristina.

Nikad nije niti pomislila da će se jednog dana baviti manekenstv­om u čiji je svijet krenula relativno kasno, s 19 godina. Štikle je prvi put obukla dan prije modne revije Cro-a-Porter, i to sestrine jer svoje nije imala.

- Doslovno sam se učila hodati u njima dodala je. Istaknula je kako je najponosni­ja na naslovnicu u talijansko­m Vogueu.

SNIMALA NA -15

Najteži editorijal bilo joj je snimanje za ukrajinski Vogue. Snimala je na temperatur­i od -15 stupnjeva, puhala je bura, a pratile su je i razne padaline. Kristina je jedna od rijetkih hrvatskih manekenki koja je osim o nemoralnim ponudama u svijetu modelinga progovoril­a i o bullyingu zbog izgleda.

- Iz malog mjesta Vrgorca preselila sam se s obitelji u Makarsku. Bila sam nova učenica 5. razreda osnovne

škole sa ‘sela’. Bilo je tu svakakvih pogrdnih imena, od ‘krumpirka’ do Anoreksičn­a. Znam da je boljelo i da sam radi svih tih nadimaka dobila komplekse rekla je Kristina koja je priznala da dan danas zbog toga ima ožiljke, no s vremenom je izgradila karakter i naučila se nositi s time.

NE TREBA SE SRAMITI

- U takvim situacijam­a, kad si verbalno zlostavlja­n, bitno je ne biti sam i pokušati prebroditi sve to s nekim bliskim. Iako imam predivnu obitelj, bilo me je strah i sram to s nekim podijeliti… No jednom kad sam im rekla, bilo mi je puno lakše nositi se s tim, i zato mi

nije problem pričati o tome. Jer se mi nemamo čega sramiti - rekla je Šalinović i nastavila:

- Moramo se ponositi sa svojim vrlinama i manama. Takvi smo kakvi smo. Nije bitno hoće li će te drugi prihvatiti i voljeti, najbitnije je da voliš sam sebe. Kristina danas ima nekoliko tetovaža i piercinge i priznaje da je i zbog toga imala krive poglede.

- Inače nisam model klasične ljepote koji može raditi sve poslove, tako da ne spadam u kategoriju standardne ljepotice/modela. No, imam više pohvala na tetovaže nego problema radi njih – rekla je bivša manekenka.

 ??  ?? Za sebe Kristina
kaže kako nije model ‘klasične
ljepote’
Kristina je dokazala kako je vrijedna i sposobna i kada se okušala u konobarenj­u u središtu Zagreba
Za sebe Kristina kaže kako nije model ‘klasične ljepote’ Kristina je dokazala kako je vrijedna i sposobna i kada se okušala u konobarenj­u u središtu Zagreba
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia