24sata

OLMU 2 ML. EURA NA GODINU

AKO BI NETKO ŽELIO KUPITI DANIJA OLMA ODMAH, MORAO BI PLATITI 50 MILIJUNA EURA. TO JE ODŠTETNA KLAUZULA U NOVOM UGOVORU

- Piše: MIHO DOBRAŠIN

Od Stjepana Lamze, preko Cice Kranjčara, Marka Mlinarića, pa do Roberta Prosinečko­g, Luke Modrića, Marija Mandžukića ili Matea Kovačića. Stotine legendi europskog nogometa prošlo je kroz Dinamo no niti jedan nije imao niti približno dobru plaću kao što bi trebao imati Dani Olmo. Dinamo mu je ponudio najveći ugovor u povijesti. Sve je krenulo sredinom tjedna kad su se Dinamovi čelnici sastali s Olmovim ocem i zastupnici­ma Andyjem Barom i Juanmom Lopezom. Tema je bila novi ugovor. Olmovom ocu Miguelu nije novac toliko bitan, koliko da se Dani dobro razvija i da ima zajamčeno mjesto u momčadi. Nije jedan od onih roditelja koji razmišljaj­u kako uzeti što veći novac, pa makar sin nikada više zaigrao.

KLAUZULA 50 MILIJUNA EURA

Ne, Miguel je potpuno drugačiji. I svjestan je toga Dinamo. Stoga, razgovor nije trajao dugo, a Dinamo je ispao vrlo korektan. Olmov sadašnji ugovor istječe 2021., a ‘modri’ su na stol odmah stavili novi, produženi do 2024. Prihvati li ponudu, plaća bi mu porasla već od ove sezone, te bi poništila trenutačnu. Ukratko, potpiše li novi ugovor, Dani Olmo zarađivat će dva milijuna eura na godinu. Neto! To je najveća plaća koju je imao jedan igrač Dinama. Štoviše, niti jedan nogometaš na području bivše Jugoslavij­e nikada nije ni približno toliko zarađivao. U pet godina, naravno, u slučaju da ugovor odradi do kraja, Olmo bi zaradio, za hrvatske prilike nevjerojat­nih 10 milijuna eura. Kako smo saznali, u Dinamu su učinili maksimalan napor kako bi zadržali Olma, ponuđeno mu je isto što bi mu i neki strani klub ponudio. Znaju u Maksimiru kakvo blago imaju u svlačionic­i i shodno tome ponašaju se kako bi

‘ŽELIM OVE GODINE U LIGU PRVAKA’

i trebali. Novim, boljim ugovorom za najboljeg igrača. No Olmo još nije odlučio hoće li potpisati, iako je vrlo blizu odluke da - hoće!

U nacrt novog ugovora ugrađena je i odštetna klauzula, prema kojoj bi Olmo mogao otići i ranije ako netko uplati 50 milijuna eura. Takve klauzule nema u aktualnom ugovoru, pa je konačna odluka isključivo na Dinamu. Dani i njegov otac Miguel još se nisu izjasnili hoće li potpisati ovaj sjajni ugovor, no, doznajemo kako su uzeli malo vremena jer, kako kažu, “ima vremena”, prijelazni rok se zatvara 1. rujna.

- Želja mi je zaigrati u Ligi prvaka. Uvijek sam sanjao o igranju u tom elitnom natjecanju. U njoj bih volio igrati već ove sezone, koncentrir­an sam samo kako proći Ferencvaro­s - rekao je Olmo za španjolsku radijsku postaju COPE.

A san o Ligi prvaka, barem u Dinamovom dresu, bit će korak realniji prođu li Ferencvaro­s. Na tom putu Dani Olmo je najvažnija karika. Srušiti Mađare i potpisati ugovor života... Kakva bi to bila priča...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia