24sata

‘ZNALA SAM DA IMAM TAJ DISK’ NAJBOLJI HITAC SEZONE

REKORD NATJECANJA Sandra je na EP-u u Varaždinu bacila disk 68.58 metara i oborila rekord europskih ekipnih prvenstava

- Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ

Varaždinsk­a publika ustala je kad je na atletsku stazu stadiona Sloboda stupila Sandra Perković, dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostru­ka prvakinja Europe.

Bile su to zaista spektakula­rne borbe, no Saudijici su naumili u svoju državu dovesti pravi megaspekta­kl, a to je revanš meč Joshue i Ruiza. Sandra Perković Varaždince nije nimalo razočarala koji su u velikom broju pratili Europsko ekipno prvenstvo u atletici Skupine 2. U prvom hitcu išla je na sigurno, bacivši disk 59.95 metara, da bi u drugoj seriji stadion bacila u trans. Disk je letio čak 68.58 metara što je njezin najbolji rezultat ove sezone, ujedno je postala vlasnica i rekorda europskih ekipnih prvenstava.

‘PRIBOJAVAL­A SAM SE SEBE’

- Bacala sam disk jako daleko. Same sebe sam se pribojaval­a. Najvažnije mi je bilo da prvi hitac bude ispravan. Nakon toga znala sam da „imam“taj disk. Letio je jako daleko i čak sam mislila da će biti najbolji rezultat ove sezone u svijetu, no izgleda da za to još nisam spremna – rekla je Sandra Perković, kojoj je hitac u Varaždinu bio najbolji ove sezone. Najbolji hitac ove sezone u svijetu drži Kubanka Yamie Perez - 69.39 metara. Možda bi ju Sandra i prebacila da je imala još dva pokušaja.

- Ovo je malo drugačije natjecanje. Najvažnije mi je bilo osvojiti 12 bodova i jako sam ponosna na našu mladu reprezenta­ciju. Bila sam kapetanica prvog dana, a Sara Kolak će biti kapetanica drugog dana – dodala je Sandra.

Nakon prvog dana Hrvatska drži šesto mjesto sa 149 bodova, dok je vodeća Estonija sa 185 bodova. Sandri slijede mitinzi dijamantne lige u Birmingham­u i Parizu, a pohvalila je Filipa Mihaljević­a koji je prvog dana prvenstva Europe u Varaždinu osvojio drugo mjesto u bacanju kugle s rezultatom 21.03 metara.

MIHALJEVIĆ ‘NOVI’ U TIMU

Naime, Mihaljević je dio Sandrina tima, odnosno trenera Edisa Elkasevića.

- Filip je također budućnost Hrvatske atletike. Imam dana kada smo Edis i ja u dobrim odnosima, a ima kad nismo. Filip je tu da razbije tu napetost i velik je motivator. Zajedno si možemo mnogo pomoći – zaključila je Perković.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia