24sata

‘Kolinda je neodgovorn­a, ona pokazuje da nema kontrolu nad iskazima’

TEST IZ MOSTA Željko Puhovski podsjeća da predsjedni­ca ima ustavnu ovlast zatražiti izvanredno zasjedanje Sabora

-

Predsjedni­ca se ne usuđuje odlučiti protiv Vlade i HDZ-a, jer joj treba njihova potpora u predsjedni­čkoj utrci, ali ne želi biti za njih zbog njihovog ugleda u javnosti i zato hoće da o njezinom pravu odlučuje sud.

Za političkog analitičar­a Žarka Puhovskog to je razlog zašto je u priču oko zahtjeva Mosta da u skladu s ustavnim obvezama sazove izvanrednu sjednicu Sabora, kako bi se raspravilo o stanju u zdravstvu i prijedlogu za opoziv ministra Milana Kujundžića, uplela Ustavni sud.

- To je intelektua­lno i politički neodgovorn­o i pokazuje da ona nema kontrolu nad svojim javnim iskazima. rekao je Puhovski. Podsjetimo, iz Ureda predsjedni­ce poručeno je da će odluku o zahtjevu za izvanredno­m sjednicom donijeti ako Ustavni sud ocijeni da su se za to stekli uvjeti, a predsjedni­k Sabora ne sazove sjednicu. Predsjedni­ka Ustavnog suda Miroslava Šeparovića iznenadila je izjava predsjedni­ce koji ju je podsjetio da nema ovlasti pozivati Ustavni sud na postupanje, ali može sukladno Ustava zatražiti izvanredno zasjedanje Sabora. Iz Mosta su poručili da je njihov zahtjev bio test političke vjerodosto­jnosti predsjedni­ce Kolinde Grabar Kitarović. - Nakon kritika koje je uputila na račun ministra, tipičnim birokratsk­im potezom prebacila je odgovornos­t - kaže Nikola Grmoja. (sk)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia