24sata

ČOPOR LUTALICA IZGRIZAO MI JE NOGU DO KOSTI

NAPALI JU PSI Osječani su danima zvali službe zbog pasa lutalica koji su napali mladića i dijete. Nitko nije reagirao. Sad su izgrizli ženu

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Počela sam vrištati i udarati ih plastičnom drškom od povodca. Bili su kao bijesni, iskešenih zubi. Ne znam više ni tko mi je došao pomoći i kako sam otišla, rekla je Osječanka Marija koju su izgrizli psi lutalice.

Napali su je u subotu u naselju Jug 2. Marija je šetala maloga psa pasmine maltezer svoje kćeri. Iz pravca zapuštenih dvorišta dvaju kuća u kojima nitko ne živi do nje su dotrčala četiri psa, koji su je odmah i bez razloga napali.

- Nisam ih ni vidjela. Pretpostav­ljam da su neko vrijeme bili skriveni ispod automobila koji se tamo nalazio. Odjednom su me napali, valjda zbog mojega psa koji je bio na povodcu. Uspjela sam ga na vrijeme dignuti u ruke jer sam shvatila da će ga rastrgati ako ga dohvate, ali je zato jedan od njih ugrizao mene za nogu - rekla je Marija. To nije prvi put da su je napali. Prije desetak dana je prolazila istom ulicom te su i tad počeli trčati za njom.

- Tad sam se isto uplašila i zvala sam veterinars­ku službu da to prijavim, ali su oni rekli da je za pse lutalice nadležan azil. Zvala sam i njih te su rekli da će doći po pse, no nisu došli. U međuvremen­u su ti psi napali još neke ljude, jednog mladića koji se obranio tako što ih je nogama udarao nakon što su ga htjeli ugristi i jedno dijete koje je od njih obranila žena metlom. I svi su to prijavili, a nitko ništa nije napravio. Sramotno je da netko mora nastradati da bi nadležni odreagiral­i - ogorčena je Marija. U subotu je završila na Hitnoj jer su je psi izgrizli do kosti. Trebala je ići na godišnji odmor, a sad ne može jer mora svakodnevn­o ići na previjanje. liječniku. Više, kaže, ne želi prolaziti tom ulicom nego ide okolnim putem do svog doma jer nije uopće sigurna da li sada tamo ima još pasa ili ne. Čak ni njen maltezer više ne želi ići u tom smjeru u šetnju jer je i on doživio šok. Noćima u snu cvili i trza se. Policija je nakon očevida utvrdila da jedan ili dva psa navodno pripadaju starcu koji je nekad tu živio, a kojeg je socijalna služba odvela u dom ostavivši nezbrinute pse u dvorištu. Na teren su izašle i dvije volonterke iz azila koje su ulovile tri psa nakon što su ih namamile hranom. Zadobile su ogrebotine i lakše ugrize. Četvrti se pas, kažu susjedi u Rapskoj ulici u kojoj se dogodio napad, sada našao svezan u jednom od dvorišta.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia