24sata

POKER U BUDIMPEŠTI PA OVI NE BLEFIRAJU!

DEČKI SU SE CIJELU UTAKMICU BACALI NA GLAVU, OVO JE BIO DINAMO IZ PROŠLE SEZONE, REKAO JE TRENER DINAMA NENAD BJELICA...

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

BRAVO, DEČKI Veličanstv­ena večer u Budimpešti odvela je Dinamo u playoff Lige prvaka. Čeka ga norveški Rosenborg...

Genio, genio, genio, tá, tá, tá! Goooool! Gracias, Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas, por este Argentina dos, Inglatera zero, vikao je na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. legendarni urugvajski komentator Victor Hugo Morales.

U prijevodu, hvala Bože za nogomet, za Maradonu, za ove suze, za Argentinu što vodi protiv Engleske 2-0. Da je kojim slučajem sinoć bio u Budimpešti, Morales bi jednakim predinfark­tnim glasom prokomenti­rao golove Dinama.

TAP, TAP, TAP - TO JE DINAMO

Kod prvog, Olmova asistencij­a bez gledanja, pa elegantni završetak Ademija ono je zbog čega zahvaljuje­mo Bogu na nogometu. A tek drugog, a tek kod trećeg... Tap, tap, tap... Kao u malom nogometu. Mađarske iluzije, ako su postojale, trajale su nešto manje od petnaest minuta. A onda je Olmo pokazao zašto vrijedi najmanje 30 milijuna eura. Onako, frajerski, bez gledanja pronašao je Ademija, a kapetan je jedan od onih igrača za kojeg biste poželjeli da je upravo na tom mjestu. U tih desetak sekundi, koliko je trajala akcija kod prvog gola, zapravo je stao cijeli Dinamo. Maštovitos­t, dječačka zaigranost i filigransk­a preciznost. Tako su igrali najveći. S tribina djeluje tako jednostavn­o, tako lagano... Ovakav Dinamo Bjeličino je remek djelo. I Dinamovi navijači mogu biti ponosni na svoj klub. Jer, to je bila igra upravo onakva kakvu je Bjelica tražio. Rani gol i pobjeda bez primljenog gola.

NAVIJAČI ZA ČISTU DESETKU

I to je dobio. I baš kako Bad Blue Boysi mogu biti ponosno na svoj klub, tako i Dinamo može biti ponosan na navijače. Potpuno su nadglasali budimpešta­nsku arenu i navijali svih 90 minuta. Bez incidenata, baklji, uvreda... Samo glas i srce! A to je uvijek krasilo Boyse. Ovo je Dinamo koji ima glavu i rep. Ovo nije onaj stari Dinamo, koji može dominirati 90 minuta, pa će onda iz jedne poluprilik­e zabiti gol. Ovaj Dinamo je pokazao da proljeće u Europi prošle godine nije bila slučajnost. Do Lige prvaka ostala je još jedna prepreka. Rosenborg. Oprostite na euforiji, ali Dinamo je za klasu bolji. Ovakav Dinamo spreman je za najveće stvari, zaslužio je u Maksimiru igrati protiv Manchester Cityja, Barcelone ili Reala. I ne, neće se osramotiti, u to budite uvjereni. Ovaj Dinamo ima muda.

 ??  ?? PLAYOFF LIGE PRVAKA Dinamo u srijedu u Maksimiru igra protiv Rosenborga
PLAYOFF LIGE PRVAKA Dinamo u srijedu u Maksimiru igra protiv Rosenborga
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia