24sata

Ademi: Imao sam grč, ali nisam htio van

LOVA DO KROVA Prolaskom u playoff Lige prvaka Dinamo je zaradio osam milijuna eura

- Iz Budimpešte: A. BEVANDA

Dinamo je u Budimpešti izgledao europski, izgledao je kao da je momčad s drugog planeta. Kapetan Arijan Ademi odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri.

- Znali smo da će nas čekati teška utakmica i na kraju je rezultatsk­i ovako ispalo. Teško mi je nešto reći poslije ovoga, iako mislim da smo i u Zagrebu bili dobri. Zasluženo smo prošli. Već na zagrijavan­ju sam osjetio nekakav grč, ali isplatilo se ostati u igri - rekao je Ademi, kojemu je Olmo sjajno asistirao za prvi gol. - Čovjek me našao, ali sam mu kasnije vratio, asistirao sam i ja njemu - kaže kroz smijeh Ari. Jedna od najvećih Dinamovih pobjeda bila je 1997. u Zürichu protiv Grasshoppe­rsa. Da je sinoć Petković u posljednji­m minutama

KAO OD ČELIKA

pogodio penal, i ova budimpešta­nska večer je mogla završiti ‘peticom’. No Petkovićev udarac otišao je preko gola.

- Najbitnije je bilo da momčad prođe, promašeni penal neće ostaviti gorki okus. S ponosom smo izvukli sebe i dali onih par posto više - rekao je Petković. Dinamo je prolaskom u playoff Lige prvaka zaradio osam milijuna eura, a napravi li korak više i izbori skupine Lige prvaka bit će bogatiji za 15,5 milijuna eura. To je ogroman novac i za najveće europske klubove, a kamoli ne za zagrebački Dinamo.

- Igrali smo kao u prošloj sezoni i zasluženo pobijedili danas. Hvala navijačima što su nas bodrili u ovolikom broju na putu prema našem cilju. Zadovoljan sam kako sam igrao, bilo je bolje nego u prošlim utakmicama. Možda me krene i gol - kaže Hajrović.

 ??  ?? Ademi je zabio i asistirao u 4-0 pobjedi
Ademi je zabio i asistirao u 4-0 pobjedi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia