24sata

‘Sve što smo imali izgorjelo je u tren’

TOTALNA ŠTETA U Josipovcu kod Osijeka planulo je krovište kuća. Tri obitelji ostale su bez doma, a otac je na vrijeme izvukao svoju djecu

- Piše: MARIJA CINDRIĆ

Trčali smo jedan po drugoga da se dozivamo i vidimo jesmo li na broju i gledali smo kako vatra sve nosi. Naših 40 godina nestalo je za pola sata, kaže kroz suze Ružica Slukan (56) čija je kuća izgorjela.

U Josipovcu kod Osijeka jučer oko 16 sati planuo je požar zbog kojega su tri obitelji ostale bez doma. Ružica Slukan osjetila je miris dima koji je dolazio iz njezinoga vrta, a mislila je kako nema razloga za uzbunu s obzirom na to kako susjed sebi često zna u dvorištu kuhati te je pomislila kako dim dolazi od njega. Šok je uslijedio kada je kroz maleni prozorčić u svojoj dnevnoj sobi vidjela vatru. Ružičinom mužu Zvonimiru pozlilo je od šoka jer je dijabetiča­r, a liječnici su na vrijeme reagirala na vrijeme te se uspio oporaviti i ostati uz svoju shrvanu ženu. Vatrogasci su stigli na intervenci­ju, no vatra je već progutala krovišta. Tomislav Sopjanac još je jedna od žrtava ovoga požara koji je svoju majku, ženu i dvoje male djece na vrijeme uspio izvesti iz gorućeg doma. - Nismo ništa uspjeli spasiti. Supruga je taman krenula u trgovinu s autom i vidjela da se nešto. Mislili smo da netko nešto pali iza kuća. Kada sam otišao, iza vidio sam kako kuća gori i odmah sam obitelj izvukao van. Imamo dvoje male djece, bebicu od devet mjeseci i petogodišn­jaka. Hvala Bogu nitko nije ozlijeđen, to mi je najvažnije. Taman sam sredio, cijelu kuću kaže Tomislav. Njegova sestra primila ih je u svoj dom.

- Mi smo u malom stanu ali oni trebaju smještaj. Cijelu kuću su preuredili i sada je sve otišlo u nekoliko sati. Cijeli život su radili i mučili se i patili. Djeca nemaju niti svoju odjeću jer ona je bila u zadnjoj sobi, a od tamo je krenuo požar - kaže Sadra, Tomislavov­a sestre. Policija će očevidom utvrditi kako su planule kuće.

 ??  ?? Vatra je progutala krovišta i proširila se na unutrašnjo­st
Vatra je progutala krovišta i proširila se na unutrašnjo­st
 ??  ?? Ružica i Zvonimir 40 godina su živjeli u kući koja je izgorjela
Ružica i Zvonimir 40 godina su živjeli u kući koja je izgorjela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia