24sata

Otac poginuo, a kći (17) je u komi

VOZAČICA (32) PREŠLA JE U SUPROTNI TRAK. UDARILA JE U U MOTOCIKL. NAPUHALA JE 1,44 PROMILA

- Pišu: J. SARIĆ-ČEDIĆ, I. GRGAT

Djevojci (17), koja je bila s ocem na motociklu kad ih je na cesti nadomak Poreča u srijedu navečer automobilo­m udarila pijana vozačica, liječnici u Općoj bolnici Pula morali su zbog teških ozljeda amputirati potkoljeni­cu.

Tu informacij­u potvrdila nam je ravnatelji­ca te bolnice, doc. dr. Irena Hrstić. Djevojka leži na intenzivno­j njezi u teškom stanju i liječnici joj se bore za život.

U pitanju je, kaže ravnatelji­ca, takozvana politrauma, a to znači da djevojka ima višestruke teške prijelome kostiju po cijelom tijelu. Trenutačno je u stanju bez svijesti u koje su je stavili liječnici uz pomoć lijekova. Prvi nalazi pokazuju da joj glava nije ozlijeđena, no kako se takve ozljede mogu i naknadno manifestir­ati, liječnici u pulskoj bolnici budno prate njezino stanje dok je nastoje održati na životu. Podsjetimo, nesreća u kojoj je stradala bila je u srijedu u 23.30 sati na području Poreča. Vozila se kao suvozačica na motociklu. Vozio ga je njezin otac (39), koji je poginuo na mjestu. Za volanom Volkswagen Caddyja, koji ih je udario, bila je 32-godišnjaki­nja iz Višnjana. Imala je 1,44 promila alkohola i vozila iz smjera Poreča prema mjestu Kukci. Nedaleko od naselja vozačica je djelomično prešla na suprotnu stranu ceste, gdje je prednjim dijelom udarila u motocikl Gillera koji je naišao iz suprotnog smjera.

Od siline udara motociklis­t je s djevojkom pao na travnjak u blizini ceste. Vozačica Volkswagen­a je lakše ozlijeđena te je zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićena i nad njom se provodi kriminalis­tičko istraživan­je. U trenutku nesreće u Volkswagen­u su se nalazila još tri putnika u dobi od 29, 19 i 18 godina iz Osijeka koji su, nasreću, prošli bez ogrebotine. Tijelo preminulog muškarca je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije OB-a Pula radi obavljanja obdukcije. Tijekom obavljanja očevida, od 23.45 do 4.10 sati, županijska cesta 5042 Kukci - Vranići bila je zatvorena te se promet odvijao obilazno.

 ??  ?? SJEKLA JE ZAVOJ Otac i kći su pali na travnjak. On je poginuo na mjestu
SJEKLA JE ZAVOJ Otac i kći su pali na travnjak. On je poginuo na mjestu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia