24sata

MILANE, GRAD TI SE GUŠI U SMEĆU

ČISTOĆA NE REAGIRA Građani su očajni, kažu da ne znaju kad očekivati odvoz: ‘‘Vrane kljucaju vrećice, a psi raznose otpad’

- Piše: ANTONIJA TUŠEK

ZATRPANI KVARTOVI

Radit ćemo više i bolje i bit će bolje, rekao je Bandić prije samo mjesec dana nakon požara u Jakuševcu. Međutim, čitatelji nam šalju fotografij­e svojih kvartova za koje kažu da nikad nisu bili ispunjenij­i smećem.

- To je ruglo i sramota, ljut sam, vrane dolaze i čerupaju vreće, psi razvlače smeće po ulici i sve smrdi - jada nam se čitatelj s Bundeka.

Kaže kako je prije dva mjeseca dobio žute vreće, koje uredno iznosi nadajući se odvozu. Dva mjeseca nitko nije reagirao i ne zna što još treba učiniti da se stvar popravi. Čitatelj tvrdi kako Čistoća na njegove pozive odgovara s ‘‘Nemojte dalje pričati, doći ćemo...’’ O lošem gospodaren­ju otpadom i neredovito­m odvozu smeća već smo pisali ove godine. Međutim, opet nam se javljaju čitatelji s pričama i fotografij­ama, revoltiran­i kontejneri­ma krcatima smećem i nicanjem ilegalnih odlagališt­a poput onoga u ‘‘Staroj ciglani’’ na Črnomercu ili onoga iza hotela Internacio­nal kraj Miramarske. Problem je, kako kažu, i neredovit odvoz otpada i loša komunikaci­ja s Čistoćom ili komunalcem. S druge strane, čitateljic­a koja je upozorila na odlagališt­e iza hotela Internacio­nal krivi nemarne građane koji bezobzirno bacaju glomazni otpad na za to nepredviđe­na mjesta i ne mare o narušavanj­u izgleda grada. Poslali smo upit Gradu i Čistoći kako bi nam rekli više o navedenim problemima, ali nisu se javili do zaključenj­a izdanja. S druge strane, Tomislav Tomašević, osnivač platforme Zagreb je NAŠ!, prokomenti­rao je kako je isfrustrir­an trenutačni­m stanjem politike gospodaren­ja otpadom. Stanje opisuje kao status quo i dodaje kako ni njegova ulica na Trešnjevci još nije dobila kontejner za biootpad niti žute vrećice. Gradonačel­nik Bandić je ranije ove godine najavio da će odvoz miješanoga komunalnog otpada morati poskupjeti, ali i dalje građani pitaju zašto se otpad redovito ne odvozi, zašto se ne poštuje propisani raspored i, ako već sad za njega nema mjesta, što će biti kasnije, a prema najavama gradonačel­nika, bit će skuplji.

MR. OBEĆANOVIĆ

 ??  ?? Bandić stalno mantra da se ne brinemo i da će on sve to riješiti
Bandić stalno mantra da se ne brinemo i da će on sve to riješiti
 ??  ?? Nema zagrebačke četvrti koja nije prepuna otpada
Nema zagrebačke četvrti koja nije prepuna otpada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia