24sata

OVAJ DINAMO BOLJI JE I OD ONOG MOG IZ 1997.

ODUŠEVILI GA Ova pobjeda Dinama u Budimpešti veća je i važnija od one naše nad Grasshoppe­rsom u Zürichu prije 22 godine, kaže nam izbornik BiH

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Dinamo je oduševio u Budimpešti. To je super momčad, sjajno vođena s klupe, sipa kompliment­e na račun “modrih” Robert Prosinečki, bivši legendarni veznjak Zagrepčana. Vjerojatno će još danima, sve do pred utakmicu s Rosenborgo­m, pričati o toj čarobnoj noći na Dunavu. Noći u kojoj su navijači Dinama nadglasali 20.000 domaćih navijača, a igrači na terenu “pomeli” Fradi. Tih 4-0 jedna je od najvećih gostujućih pobjeda Dinama u novijoj povijesti. Podsjetila je jako na Zürich 1997. godine.

OVA JE POBJEDA JOŠ VEĆA

- Taj Grasshoppe­rs je bila velika utakmica, sjećam se dobro tih 5-0 nakon 4-4 u Zagrebu. Velika pobjeda, ali ova je još veća od te, važnija. Dinamo je ovom pobjedom osigurao barem skupinu Europske lige i velik novac. Ulog je bio vrlo velik, a oni su sjajno reagirali rekao je Prosinečki i dodao: - Ovaj Dinamo je ponovno spreman za velike stvari, kao i prošle sezone. Jaki su, baš kao i mi 1997., možda i bolji. Izbornika BiH, dakle, oduševila je sjajna Dinamova partija u Budimpešti, a kako i ne bi? Njegov je Dinamo 1997. doista bio sjajan, a ova momčad podsjeća na tu moćnu generaciju. Prije 22 godine u Zagrebu je pao Partizan 5-0, Ligu prvaka nisu izborili samo zbog sudačkih previda i “poguranca” na stranu Newcastlea. Došli su “modri” do 3. kola Kupa Uefe, a tamo ih je jedva izbacio Atletico.

ČESTO POGLEDA TE GOLOVE

U Švicarskoj su te večeri kad je Dinamo pobijedio 5-0 junaci bili Igor Cvitanović i Robert Prosinečki. Na tribinama je bilo 8000 navijača “modrih”. Cvita je zabio tri komada, a Prosinečki dva.

- Uvijek se rado sjetim te utakmice, pa teško je pobrojiti koliko sam puta pogledao snimku tih golova. Bila je to naša čarobna večer, baš kao ova Dinamova u Budimpešti rekao nam je Igor Cvitanović i nastavio:

- Švicarci su se tad izvukli u Zagrebu, ali znali smo da smo bolji i vjerovali smo u trijumf u Švicarskoj, eto, na kraju je to jedna od najvećih i najvrednij­ih naših pobjeda u gostima u povijesti kluba. Dinamo je sad sedmi put na pragu elite, na pragu utakmica s najvećim europskim klubovima. Svaka čast Europskoj ligi, uostalom preko nje je hrvatski prvak nakon pola stoljeća izborio europsko proljeće, ali Liga prvaka je želja i jedino bi ona ispunila Maksimir ponosom. Cilj je ispunjen, osigurano je još najmanje osam europskih utakmica, ali bila bi šteta propustiti ovakvu priliku.

DINAMO JE SAD PRAVI STROJ

S Rosenborgo­m će se igrati za najmanje 15,2 milijuna eura i za elitu. Iskreno, nitko nema razloga sumnjati u trupe Nenada Bjelice nakon sjajne večeri u Budimpešti. Ako je za neke i bilo upitnika nakon zagrebačke utakmice, izvedba u Mađarskoj pokazala je kakav je to samo stroj. Ako to kažu Prosinečki i Cvitanović, onda je jasno koliko su moćni.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia