24sata

Dinamovci, Olmo će ostati za Rosenborg

DRAMA OKO DANIJA Španjolac bi u Dinamu, ako potpiše ugovor, zarađivao kao Samir Handanovič u Interu, dva milijuna eura na godinu. No pričekat će da prođe Rosenborg

- Piše: MIHO DOBRAŠIN

Ugovor od dva milijuna eura na godinu, najveći u povijesti Dinama, još je na stolu, ali Dani Olmo ga još nije potpisao. Prijelazni rok završava 1. rujna i Olmo je odlučio uzeti mali predah. Koliko Olmo znači Dinamu najbolje je pokazala utakmica u Budimpešti, gdje je Španjolac bio jedan od najboljih. Stoga je itekako važno pitanje hoće li ostati i za dvije utakmice protiv Rosenborga, koje, u slučaju prolaska, Dinamu nose 15,2 milijuna eura. Kako smo uspjeli saznati, Olmo će ostati i u Dinamovu dresu odigrati obje utakmice protiv Rosenborga te pomoći “modrima” da izbore Ligu prvaka.

A onda? E, to se ne zna. Prema jednim informacij­ama ostao bi i odigrao Ligu prvaka jer mu je to dječački san, dok su sve glasnije priče da bi otišao u Valenciju ili Ajax, momčadi koje bi također trebale igrati u ovogodišnj­oj Ligi prvaka.

- Liga prvaka mi je san, to mi je velika želja - rekao je Dani Olmo za španjolske medije.

OLMU UGOVOR KAO HANDANOVIČ­U U INTERU

Dinamov veznjak našao se i na popisu za španjolsku reprezenta­ciju, pa bi prodaja mogla Dinamu donijeti 30 milijuna eura. Za sada je jedina konkretna ponuda ona Ajaxova. Nizozemski div ponudio je Dinamu 22 milijuna eura i 40 posto iznosa od buduće prodaje, piše Mundo Deportivo. No Dinamo želi više, a da bi dobio željenu vrijednost, Olmo mora potpisati novi, petogodišn­ji ugovor. U tom slučaju ugovor bi mu vrijedio do 2024. i “modri” bi bili u odličnoj pregovarač­koj poziciji. U pregovorim­a s Olmom Dinamo je ispao izuzetno korektan i svom najboljem igraču ponudio godišnju plaću od dva milijuna eura, kakvu nikad u povijesti kluba nije imao niti jedan igrač. To znači da bi, u slučaju da odradi ugovor do kraja, Olmo bio bogatiji za deset milijuna eura. To je ugovor kakav bi vjerojatno imao imao i u nekom većem klubu. Primjerice, Milan Badelj je u Laziju imao 1,5 milijuna eura na godinu, a sad će u Fiorentini imati milijun. Olmo bi imao iste uvjete kakve u Interu ima jedan od najboljih - Samir Handanovič.

NOVI UGOVOR

 ??  ?? Olmu u Dinamu nude dva milijuna
eura na godinu
Olmu u Dinamu nude dva milijuna eura na godinu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia