24sata

I KOLINDINI ČUVARI OSTALI BEZ OPREME NAKON CVITANOVIH

PROVALILI IM U AUTO Krivi su za povredu službene dužnosti i kažnjeni su u skladu s težinom prekršaja, rekli su iz MUP-a

- Piše: EMIRAT ASIPI

Čuvarima obitelji predsjedni­ce Republike lopovi su iz službenog automobila ukrali službenu opremu te tako u moguću opasnost doveli obitelj čelnice države. Zbog toga su policajci odmah sankcionir­ani, potvrdili su Dnevniku Nove TV iz Ministarst­va unutarnjih poslova.

- Obavještav­amo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelj­a otuđen dio opreme povjeren policijski­m službenici­ma za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanredni­h okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotraj­no ostalo bez nadzora. Proveden je postupak za utvrđivanj­e odgovornos­ti policijski­h službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplins­ka mjera koja odgovara težini počinjene povrede - priopćili su iz MUP-a za Dnevnik.hr.

Tražili smo komentar predsjedni­ce Grabar-Kitarović, ali su nam iz njezinog ureda rekli da nema nikoga na Pantovčaku te da probamo ponovno nazvati u ponedjelja­k. Bez opreme su nedavno ostali i čuvari bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji još uvijek čekaju odluku nadležnog disciplins­kog suda, javlja Dnevnik.hr. Prije nekoliko dana dva policajca iz elitne MUPove jedinice za osiguranje ostavili su pištolje u apartmanu u kojemu su bili smješteni te otišli do obližnje prodavaoni­ce po gablec, piše Jutarnji list. Dok su oni kupovali, lopovi su im upali u apartman i uzeli pištolje, jednome i policijsku značku te neke dokumente. Policajci su odmah suspendira­ni, a lopovi su već uhićeni. Osumnjičen­ima se na teret stavljaju i druge krađe po apartmanim­a na moru. Policajci su pokradeni dok su čuvali Cvitana na ljetovanju u Zatonu kraj Nina. Dinko Cvitan i njegova obitelj pod zaštitom su već nekoliko godina zbog prijetnji. Potvrdio je to sam u Saboru još prošle godine.

PANTOVČAK BEZ KOMENTARA

 ??  ?? Iz Ureda predsjedni­ce sinoć su rekli
da na Pantovčaku nema nikoga
Iz Ureda predsjedni­ce sinoć su rekli da na Pantovčaku nema nikoga

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia