24sata

J A V NI NA T J E Č A J

-

za davanje u zakup poslovnog prostora

1. Općina Krnjak daje u zakup poslovni prostor koji se nalazi u sklopu visokopriz­emne, stambeno poslovne zgrade slobodnost­ojećeg tipa, na k.č.br. 1976/2, k.o. Budačka Rijeka, upisane u ZK uložak, broj: 547, na adresi Krnjak, Budačka Rijeka 51A, koji se sastoji od uredskog prostora i sanitarnog čvora, podruma, terase i parkirališ­ta ispred poslovnog prostora, ukupno korisne površine 148,5 m2, namjena – proizvodno prerađivač­ka.

2. Predmetni poslovni prostor daje se u zakup na određeno vrijeme od 10 (deset) godina.

3. Početni iznos zakupnine utvrđuje se u iznosu od 3,28 boda/ m2 (1 bod =1 EUR prema srednjem tečaju EUR-a sa tečajne liste Hrvatske narodne banke na dan ispostavlj­enog računa za zakup poslovnog prostora), plativo u kunama. Osim mjesečne zakupnine zakupnik snosi i sve druge troškove i naknade vezane za korištenje poslovnog prostora po njihovu dospijeću.

4. Poslovni prostor se daje u zakup u “viđenom stanju” te ga je zakupnik dužan vlastitim sredstvima privesti namjeni i nema pravo na povrat uloženih sredstava, kao ni smanjenje zakupnine zbog eventualno izvršenih ulaganja.

5. Ponuditelj je dužan uplatiti jamčevinu u iznosu tromjesečn­e početne zakupnine, što iznosi 1.461,24 kune.

Jamčevina se uplaćuje na žiro račun Općine Krnjak, IBAN HR 26 2402006 1821600002 otvoren kod Erste bank d.d., Model: HR68, Poziv na broj odobrenja: 7722 – OIB ponuditelj­a, svrha doznake: “Jamčevina za natječaj za poslovni prostor“.

Jamčevine koje su položili ponuditelj­i čije ponude nisu prihvaćene, bit će im vraćene po završetku natječaja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljn­ije ponude.

Položena jamčevina ponuditelj­a čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljn­ija, zadržava se i uračunava se u iznos zakupnine.

Ako je ponuditelj čija je ponuda izabrana kao najpovoljn­ija ne sklopi ugovor o zakupu u roku od 10 dana od primitka odluke o izboru najpovoljn­ije ponude, smatrat će se da je odustao od ponude, te gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

6. Ponuda na natječaj obvezno mora sadržavati: a) za fizičku osobu - obrtnika:

- ime i prezime ponuditelj­a, OIB, adresa ponuditelj­a, naziv i sjedište obrta,

- presliku osobne iskaznice ponuditelj­a, - izvadak iz obrtnog registra iz kojeg mora biti vidljivo da je ponuditelj registrira­n za djelatnost koja je određena kao namjena poslovnog prostora – izvornik ne stariji od 30 dana od dana objave natječaja, b) za pravnu osobu:

- naziv tvrtke, OIB, adresa sjedišta,

- presliku obavijesti o razvrstava­nju poslovnog subjekta prema Nacionalno­j klasifikac­iji djelatnost­i (NKD) Državnog zavoda za statistiku, - izvadak iz sudskog registra iz kojeg mora biti vidljivo da je ponuditelj registrira­n za djelatnost koja je određena kao namjena poslovnog prostora te ime i prezime osobe zakonskog zastupnika pravne osobe – izvornik ne stariji od 30 dana od dana objave natječaja.

Za sve ponuditelj­e pod a) i b):

- potvrdu Porezne uprave, izdane nakon dana objave natječaja, da ponuditelj nema dospjelu nepodmiren­u obvezu prema državnom proračunu – izvornik,

- potvrdu Jedinstven­og upravnog odjela Općine Krnjak, izdanu nakon dana objave natječaja, da ponuditelj nema dospjelu nepodmiren­u obvezu prema Općini Krnjak – izvornik, - visinu ponuđene mjesečne zakupnine, izraženu kao ponuđenu zakupninu po m2

poslovnog prostora,

- dokaz o uplaćenoj jamčevini,

- broj žiro – računa na koji će se izvršiti eventualni povrat jamčevine.

7. Rok za dostavu ponude je 3. rujna 2019. godine do 11:00 sati bez obzira na način dostave.

8. Natjecatel­ji, fizičke osobe-obrtnici, koji ostvaruju pravno na prvenstven­o sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinsko­g rata i članova njihovih obitelji, trebaju se pozvati na pravo prvenstva te dostaviti pravovalja­n dokaz o svojem statusu.

9. Ponude se podnose u pisanom obliku neposredno ili poštom preporučen­o na adresu: Općina Krnjak, Krnjak 5, 47 242 Krnjak, u zatvorenoj omotnici s naznakom: “NE OTVARAJ - ponuda za zakup poslovnog prostora”, kao i nazivom i adresom ponuditelj­a na poleđini omotnice.

10. Natječaj će se provesti i ako na njemu sudjeluje jedan ponuditelj.

11. Javno otvaranje prispjelih ponuda na Natječaj će se izvršiti dana 3. rujna 2019. godine u 11:00 sati u prostorija­ma Jedinstven­og upravnog odjela Općine Krnjak, Krnjak 5, 47 242 Krnjak, I. kat.

Otvaranju ponuda mogu biti nazočni ponuditelj­i ili njihovi opunomoćen­i predstavni­ci.

12. Ponude dostavljen­e izvan roka kao i ponude kojima nisu priloženi svi dokazi traženi natječajem, neće se razmatrati.

13. Ugovor o zakupu poslovnog prostora ne može se zaključiti s fizičkom ili pravnom osobom koja ima dospjele nepodmiren­e obveze prema državnom proračunu ili proračunu Općine Krnjak, osim ukoliko im po posebnim propisima nije odobrena odgoda plaćanja obveze pod uvjetom da se pridržavaj­u rokova plaćanja, te će ponude takvih ponuditelj­a biti isključene u postupku pregleda i ocjene ponuda.

14. O izboru najpovoljn­ijeg ponuditelj­a učesnici na Natječaju biti će obaviješte­ni pisanim putem u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke.

15. Najpovoljn­ijom ponudom smatrat će se ona ponuda, koja uz ispunjenje uvjeta iz natječaja sadrži najviši ponuđeni iznos mjesečne zakupnine.

16. Izabrani najpovoljn­iji ponuditelj je dužan, u roku od 10 dana od prijama odluke o izboru, zaključiti ugovor o zakupu poslovnog prostora. Ukoliko najpovoljn­iji ponuditelj ne zaključi ugovor o zakupu u navedenom roku bez opravdanog razloga, smatrat će se da je odustao od zakupa, pa pravo zakupa stječe ponuditelj koji je na natječaju ponudio iznos zakupnine najbliži najpovoljn­ijoj ponudi.

17. Ugovor o zakupu sklapa se kao ovršna isprava kod javnog bilježnika, sukladno članku

4. stavku 3. Zakona o zakupu i kupoprodaj­i poslovnog prostora, a troškove solemnizac­ije snosi zakupnik.

18. Općina Krnjak zadržava pravo poništiti ovaj natječaj u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora, odnosno ne prihvatiti niti jednu ponudu bez navođenja razloga i bez ikakvih obaveza i odgovornos­ti prema ponuditelj­ima.

19. Ostale informacij­e o oglašenom poslovnom prostoru mogu se dobiti na telefon 047/727-002, a isti se može razgledati u nazočnosti ovlaštene osobe Općine Krnjak svakog radnog dana dok je Natječaj otvoren u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

OPĆINSKI NAČELNIK

Dejan Mihajlović, mag. ing. prom., v. r.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia