24sata

U Australiji je teško, ali ja mogu uspjeti!

‘AUSTRALIJA JE CIJELI SVIJET U MALOM. SVI SMO POMIJEŠANI, ALI SJAJNO FUNKCIONIR­AMO’

- Piše: ASTRID ČADA

U Australiji živim godinu dana, iako sam je prvi put posjetila prije pet godina.

Život je totalno drukčiji, sve vam je jasno kad je sve obrnuto. Vama zima, nama ljeto, vama dan, nama noć, ha ha, javila nam se iz Melbournea poduzetnic­a, osobna trenerica i influencer­ica Petra Konyit (27).

A ova svestrana djevojka, koja je u Hrvatskoj radila i kao plesačica Lane Jurčević, u Australiju je otišla zbog ljubavi.

- Upoznala sam svog Josipa kad je igrao nogomet u Hrvatskoj. Prije pet godina vratio se u Australiju pa sam i ja došla s njim vidjeti kako je. Svidjelo mi se na prvu pa sam se vratila i ostala - kaže Petra i nastavlja:

- Ja uvijek kažem da je Australija zapravo cijeli svijet u jednoj državi jer smo svi pomiješani, a vrlo dobro funkcionir­amo zajedno. Život je općenito ubrzan, puno se radi, ali se onda može i puno uživati i putovati - priča nam Petra, koja je u Hrvatskoj pokrenula butik s odjećom. Sad je pred njom novi izazov - osvajanje Australije. - Jako je teško. Pogotovo kad se gradiš pet godina u jednoj zemlji pa odjednom odeš u drugu u kojoj nikog ne poznaješ. Voljela bih reći da je lako, ali nije. Sporije sve ide, ali bitno da ide i, dok ja uživam u tome i zabavljam se, dobro je. Jedino moram reći da vidim puno veće prilike u Australiji i puno više otvorenih vrata u samo godinu dana - kaže Petra, čiji profil na Instagramu Fashfitlif­estyle prati 50.000 ljudi. Od Hrvatske joj najviše nedostaju more, hrana, obitelj i njezin pas...

VOLE JE I AUSTRALKE

 ??  ?? Modna blogerica popularna je
kod nas, ali i ‘down under’
Modna blogerica popularna je kod nas, ali i ‘down under’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia